Gazete Vatan Logo

Ceza indirimi son durum: Af yasası Aralık’ta yürürlüğe girecek mi?

Genel af yasasında son durum ne? Af çıkacak mı? Af yasası tarihi belli oldu mu? Af Yasası ne oldu? Binlerce hükümlü ve hükümlü yakının gündeminden düşmüyor. 30 maddeden oluşan yargı paketi, Mecli’e sunulmuş ve Resmî Gazete’de yayımlanarak ilk yargı paketi olarak geçmişti. Bu pakette Genel Af Yasası ile ilgili bir madde yer almayınca gözler 2. Yargı paketine çevrildi. Peki, 2. Yargı paketi ne zaman çıkacak? Af Yasası Aralık’ta yürürlüğe girecek mi? Genel af yasası ve ceza indirimi detayları ve Af yasasında son durum...

Ceza indirimi son durum: Af yasası Aralık’ta yürürlüğe girecek mi?

Genel af yasası ve ceza indimi haberleri mahkûm ve ailelerinin gündeminden düşmüyor. Af yasası son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. 2. Yargı paketinin Meclis’e geleceği tarih dört gözle bekleniyor. Peki, Af yasası Aralık’ta yürürlüğe girecek mi? Ceza indirimi hakkındaki son gelişmeler…

AF YASASI ARALIK’TA YÜRÜRLÜĞE GİRECEK Mİ?

Af yasası son gelişmelere göre, Yargı Reformu Strateji Belgesi'nin ilk paketi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi ve yasalaştı. Ceza infaz kanunu ile ilgili değişiklik henüz TBMM gündemine gelmedi.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, af teklifinin aralık ayının başında Meclis'e geleceğini söylemişti. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, ikinci pakete ilişkin takvimin belli olup olmadığının sorulması üzerine ise, Meclisin gündemi ve yoğunluğuna bağlı netleşeceğini belirtmişti.

CEZA İNFAZ YASASI KİMLERİ KAPSAYACAK?

Ceza infaz yasası, hükümlü ve tutuklu olanların kesinleşmiş hükümlerinde, cezaların toplamında bir defaya mahsus olmak üzere, bir defalık 5 yıl indirim yapılması planlanıyor.

Haberin Devamı

Cezasının yüzde 66’sını yatan adli suçlarda cezalar yüzde 50 olacak. 10 yıl hapis cezası alan kişi ise, af teklifinin Meclis tarafından onaylanmasıyla 5 yıl cezaevinde yatacak.

Cinsel suçlar, uyuşturucu madde ve örgütlü suçlar bu yasadan yararlanamayacak.