Gazete Vatan Logo

Adriana Lima proteinle zayıflıyor

Adriana Lima, formunu protein diyetine borçlu. Diyet dışında her gün ip atlayan Lima haftada iki gün boks ve sguat yaparak fit kalıyor.

Adriana Lima proteinle zayıflıyor

Yaz gelmeden bikini diyetine başlayan ve forma girmek isteyenler kadınların birçoğu farklı diyetler deniyor. Ancak diyet konusunda en çok merak edilen şey her zaman fit görünen ve formları asla bozulmayan ünlü isimler oluyor. İki çocuk annesi Adriana Lima da bunlardan biri. Hem hamilelik sonrası kilolarını kısa sürede nasıl verdiği hem de diyet menüsü merak edilen Lima’nın sırrı protein ağırlıklı beslenmek. Defilelerden önce 9 günlük bir detoksa giren Lima bu süre içinde asla katı gıda yemiyor sadece sıvıyla besleniyor. Süt ve suyla karıştırılan gıda takviyeleri tüketiyor. 1 ayda 5 kilo verdiren saf protein diyetini tercih ediyor. Detoks dışında ise asla unlu mamüller, baklagil, patates, şeker, muz ve elma yemiyor. İşlenmiş gıdalardan tamamen uzak duruyor. Bunlar yerine avokado, çilek, erik, hurma, kayısı, kiraz, kivi, limon ve nar yemeyi tercih ediyor. Gazlı içecekler yerine ise kefir içiyor.

Vücudunu şekillendirmek için yoga yaptı

Dövüş sporlarıyla ilgilenen ve boks antrenmanlarıyla çalışan Lima haftada iki kere boksa gidiyor. Her gün 15 dakika ip atlıyor, squat yapıyor. Boks, capoeira gibi fiziksel güç gerektiren daha agresif sporları yapmayı çok seven Lima yogayı da vücudunu şekle sokmak için belli aralıklarla yapıyor.

Haberin Devamı

Adirana Lima kuralları

- Güne yulaf unu, kuru üzüm ve yumurta beyazıyla başlıyor.

- Akşam yemeklerini olabildiğince hafif geçiriyor.

- Hızlıca zayıflaması gerektiğinde ip atlıyor.

Örnek diyet listesi

KAHVALTI

- 1 bardak süt

- 1 yağsız ve katı yumurta

- 1 kase yağsız yoğurt ile karıştırılmış mısır gevreği

3 SAAT SONRA

- Tarçın eklenmiş 1 bardak hindistan cevizi sütü

ÖĞLE

- Fırında mantarlı et sote

- Bol yeşilliklerden yapılan salata (yağ kullanılmıyor)

3 SAAT SONRA

- 1 bardak yağsız süt

AKŞAM

- Yoğurtlu ıspanak buğulama

- Bol yeşilliklerden yapılan salata (yağ kullanılmıyor)

3 SAAT SONRA

- 1 adet kivi