Gazete Vatan Logo

Adriana'dan öpücük!

Adriana’dan Türk tekstilciye 40 milyon dolarlık öpücük!

İş tatili konseptiyle dünyada ilk kez uygulanan bir satış modeline imza atan Dosso Dossi Fashion Show, bu yıl Victoria’s Secret meleklerinden Adriana Lima’nın katılımıyla renklendi. Organizasyon, 150 firmanın yeni sezon ürünlerini 30 ülkeden gelen 5 bini yabancı toplam 5 bin 500 alıcıyla bir araya getirdi. Organizasyondan 40 milyon dolar ciro bekleniyor.

Antalya’da gerçekleştirilen Dosso Dosso Fashion Show, Türk tekstilcileri için hayat öpücüğü oldu. İşadamı Hikmet Eraslan tarafından geliştirilen “İş Tatili” konsepti altında yerli tekstil üreticilerini yabancı alıcılarla bir araya getiren Dosso Dossi Fashion Show, Antalya Expo Center’da gerçekleştirildi. Bu yıl 15’incisi yapılan organizasyonda 150 firmanın sezon ürünleri 30 ülkeden 5 bini yabancı toplam 5 bin 500 alıcıyla bir araya getirildi. Her bir firmanın en az 15 bin dolarlık alım garantisiyle katıldığı Dosso Dossi Fashion Show’un tekstil sektörüne 40 milyon dolar, Antalya turizmine ise 5 milyon dolar gelir sağladığı belirtiliyor.

Türkiye’nin en büyük tekstil organizasyonu olan Dosso Dossi Fashion Show, tekstil ve turizm sektörüne sağladığı katkıların yanı sıra ağırladığı ünlü isimlerle de Türkiye’nin tanıtım ofisi gibi çalışıyor. Dosso Dossi Fashion Show’da bir hafta süre ile dünyaca ünlü sanatçıların konserleri gerçekleştirilirken, yaklaşık 400 mankenin görev aldığı 45 ayrı defile düzenlendi. Antalya’da Expo Center’da 9 Ocak’ta düzenlenen defileye dünyaca ünlü Top Model Adriana Lima katıldı. Norm, Life Time, Velvet ve Awoss firmalarının hazırladığı özel giysileri podyumda sergileyen Adriana Lima’ya Emina Sandal da şarkılarıyla eşlik etti. Lima’nın Antalya’ya gelmeden önce twitter’dan attığı mesaj yaklaşık 800 bin takipçisi tarafından görüldü. Organizasyonda; dünyaca ünlü performans grubu Kazaky, Ruslar’ın en ünlü şarkıcısı Dima Bilan ve Türk pop müziğinin ünlü isimlerinden Mustafa Sandal sahne aldı. Gecenin sunuculuğunu ise Kızıl Ajan lakaplı Anna Chapman yaptı.

Anadolu’dan ilk katılım

Dosso Dossi Fashion Show’a yabancı tekstil alıcılarının yanı sıra bu yıl ilk kez Anadolu’dan da firmaların alım için katıldığını belirten Dosso Dossi Fashion Show Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan, “Yabancı tekstil alıcılarına sağladığımız tüm imkanları yerli butik sahiplerine de tanıyacağız. Yerli mağaza sahipleri kapı kapı günlerce dolaşarak ulaşamayacakları binlerce ürüne bir anda sahip olabilecekleri gibi sezona rakiplerinden daha kârlı ve iyi bir vizyonla girecekler” dedi. Katılımcı firmaların yıllık cirolarının yaklaşık yüzde 40’ını sadece Dosso Dossi Fashion Show’da gerçekleştirdiğine dikkat çeken Eraslan, organizasyona Balizza, Gizia, Icon, Romano Botta, Behçetti gibi tekstil sektörünün önde gelen firmalarının katılım sağladığını söyledi.

Dosso Dossi Fashion Show’un Osmanbey, Laleli, Çağlayan ve Merter’deki tekstilciler için ciddi öneme sahip olduğunu belirten Eraslan, “Dosso Dossi Fashion Show’a katılan, tekstil firmaları bir etkinlikte 100 bin dolar ile 2 milyon dolar arasında ciro yaparken alıcılar ise, 15 bin dolar ile 400 bin dolar arasında alım gerçekleştiriyorlar. Biz fuarımızdaki standları 25 bin dolara kiralıyoruz. Ancak 100 bin dolarlık alım garantisi veriyoruz. Bu kadar satış yapamayan olursa stand ücretinde yüzde 20 indirim yapıyoruz. Sistemimiz tekstilcilerden ilgi görüyor. Sektörde sadece bize iş vermek için kurulan firmalar var. Hazır giyimcilerin yanı sıra yan sanayiciler de fuara katılmak istiyor. Önümüzdeki yıllarda bu firmalara da yer vermeyi düşünüyoruz” dedi.

Anında sipariş veriliyor

DOSSO Dossi Fashion Show’un normal fuarlardan farklı olduğuna dikkat çeken Hikmet Eraslan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dosso Dossi Fashion Show, doğrudan alım yapılan bir organizasyon. Fuar alanında kurulan kioslarda müşteri sipariş verir vermez, sipariş üretici firmaya ulaşıyor. Biz hemen tekstilciye siparişin parasını ödüyoruz. Ürünü de bizim garantimizde alıcıya ulaştırıyoruz. Böylece fuar süresince ne kadar ciro gerçekleştirdiğimizi dakikası dakikasına görebiliyoruz, herşey kayıt altında. Biz alıcıyla satıcı arasında bir nevi banka işlevi görüyoruz. Yılda 2 kez yaptığımız organizasyonla tekstil sektörüne yılda 80 milyon dolar katkıda bulunuyoruz.”

Islak mendilin lideri oldu!

Kardeşler Uçan Yağlar Sanayi A.Ş.’nin ürettiği Fresh’n Soft, geçen yıl ihracatını ikiye katladı. Türkiye’nin yanı sıra Lübnan ve Venezüella’da da pazar lideri konumunda olan marka, 2013 yılında, başta Afrika ve Uzakdoğu ülkeleri ağırlıklı olmak üzere dünyada distribütörlüğü olmayan ülkelere gitme planları yapıyor. 2012 yılında yüzde 15 civarındaki büyüme oranının sektörlerini cazip hale getirdiğini söyleyen Kardeşler Uçan Yağlar Sanayi A.Ş. Pazarlama Müdürü Cansel Kelebek Bodur, yıllık 15 milyarın üzerinde mendil üretme kapasitesine sahip tesislerinde Fresh’n Soft, Mendix ve Medifresh markalarıyla üretim yaptıklarını anlattı. 5 kıtada 45’in üzerinde ülkeye ihracat yaptıklarını kaydeden Bodur, “Başta Orta Asya, Orta Doğu ve Doğu Avrupa ülkeleri olmak üzere Amerika ve Avrupa’nın çeşitli ülkelerine ürünlerimizi ihraç ediyoruz. Faaliyetlerimizin yaklaşık yüzde 40’ını ihracat oluşturuyor. 2013 sonunda da hedef ihracatta daha fazla büyümek” diye konuştu.

Hızla büyüyen market markalı ürün sektöründe yer alan yurtiçi ve yurtdışı pek çok önemli markanın arkasında Kardeşler Uçan Yağlar imzasının olduğunu kaydeden Bodur, “2013 yılında anne ve bebek sağlığını temel alan, kişisel bakım ve medikal bakım ürünleri alanında çığır açacak yenilikçi ürünleriyle sektördeki liderliğimizi devam ettirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Evlenenlere % 50 indirim

WEDDING World Kuyumcukent, düğün için ihtiyaçlarını tamamlamayı düşünen çiftlere yüzde 50’ye varan indirim sunuyor. AVM’de gelinlik, davetiye, kuyum, takı ve aksesuar, organizasyon, iç giyim ve fast food’dan oluşan 200 mağaza, evlilik alışverişi yapacaklar için özel fiyatları ve kampanyalarıyla satışlara başladı.

Ramsey’de 4 hatta indirim başladı!

RAMSEY, Sartoria, Sport ve OnyxRamsey olmak üzere 4 line’dan oluşan Ramsey 2012/2013 Sonbahar-Kış Koleksiyonu’nda yüzde 50 indirim fırsatı başladı. RamseyCard sahiplerine yüzde 10 indirim hakkı daha veren Ramsey; yüzde 50’ye varan hafiflik sağladığı Zero Weight, yenilikçi Sports, fit OnyxRamsey, rafine Sartoria ve stil tasarımları ile Ramsey koleksiyonlarını erkeklerin beğenisine sunuyor.

Şıklık içinizde

CALVIN Klein, iç giyim ürünleriyle bu yıl da iddialı. Hem rahatlığa hem şıklığa önem veren kadınlara özel hazırlanan Calvin Klein iç çamaşırı koleksiyonu, rekleriyle öne çıkıyor. Kırmızı, lacivert, fuşya iç çamaşırları bedenleri renklendiriyor.

Simetrik ve iddialı

SİMETRİK ve iddialı yalınlığı teme alan Ekria markalı tasarımlar, ABD’den Türkiye’ye dönen Esra Karadeniz tarafından yaratıldı. Takılar; altın ya da gümüş gibi materyallerden lazerle tek seferde kesildiği için her parçası bütün olarak doğuyor. 925 ayar gümüş ve 14 ayar altından oluşan koleksiyondaki takıların önemli özelliklerinden biri altın veya gümüş olarak bozdurulduğunda değer kaybetmemesi.

Ünlü çantalar

HELLO Kitty, Canz, Spider Man, Sünger Bob, Barbie gibi dünya markalarının üreticisi ve dağıtıcısı olan Hakan Çanta, 2013 koleksiyonunu müşterilerinin beğenisine sundu. Kullanım rahatlığı sunan yeni çantalar, çocukların sevdiği ünlü çizgi karakterlerle süslendi. İster okul hayatında ister günlük kullanılabiliyor.

Üşümesin

KADİFE, anorak, kürklü olmak üzere birçok seçenek sunan Jujube ile çocuklarınız bu kış hem üşümeyecek hem de modayı yakından takip edebilecek. 0-6 yaş arası geniş bir çocuk koleksiyonu bulunan Jujube, indirim köşesi fırsatı da sunuyor.

4 adımda güzellik

pantene Aqua Light serisi, saçların ağır ve cansız olmasına yol açan nedenlerle mücadele için özel geliştirildi. Seride şampuan ve bakım kreminin yanı sıra saçı ekstra besleyici ve saç spreyi var.

Sabri Özel’de indirim var

SABRİ Özel, mağazalarında yüzde 35+10 indirim fırsatı sunuyor. Markanın kış koleksiyonunda; iş toplantılarından şık akşam yemeklerine, özel toplantılardan günlük kullanıma kadar her türlü seçenek var.

Kirpiklere destek

ÉEOSE kaş ve kirpik bakım serumu ile kirpiklerinizi güçlendirip etkileyici gözlere sahip olabilirsiniz. Serum, ikinci haftanın sonunda gözle görülür bir etki sağlıyor. 6’ncı haftanın sonunda tam sonuç alınıyor. Fiyatı: 93 TL.

Efsunlu halılar!

ATLAS Halı’nın Efsun serisi, yeni eklenen halı çeşitleri ile halı severleri bekliyor. Vizondan turkuaza uzanan geniş renk seçeneği ve özgün desen seçenekleri sunan Efsun serisinde 22 seçenek var. sahip Efsun Serisi, ulaşılabilir fiyatlarıyla da göze çarpıyor.

Mutfakların ikonu

DE’LONGHI, Icona Kahvaltı Serisi ile mutfaklara stil katmayı hedefliyor. Yeni serisindeki su ısıtıcısının 1.7 lt’lik su kapasitesi, 360 derece dönebilen alt taban ve kordonundan ayrı kullanılabilen üst bölmesi var. Su kaynadığında kapanıyor.

İkincisi indirimli

BİODER, yeni ürünü tüy azaltıcı bitkisel serum katkılı Epiten Sirli Bant Ağdayı “1 Alana 2’ncisi yüzde 50 İndirimli” fırsatıyla sunuyor. Tüy azaltıcı serum özelliğiyle her kullanımda tüylerin azalmasını ve incelmesini sağlayan bant ağda ile geleneksel ağda yöntemi artık daha kolay ve zevkli hale geliyor.

Kendi stilini yarat

Schwarzkopf Professional’ın OSIS Mess Up Saç Hamuru ile saçlarınızı tarzınıza göre şekillendirebilirsiniz. İçeriğindeki pigmentler ve carnuaba wax ile ultra mat sonlandırma sağlarken saçınızı şekillendirmenize olanak tanıyor.

Bambu ve sağlıklı

ALTINBAŞAK’IN yüzde 100 bambu ağacı ipliğinden üretttiği nevresim, havlu ve bornozları, suyu hızlı emme özelliği ve her yıkama sonrası daha da yumuşak bir dokunuşa sahip oluşuyla tercih ediliyor. Lifli yapısıyla bakteri üremesini de engelleyen bambu kumaşlı ürünler alerji yapmıyor.

Collezione fiyatları yüzde 70 indirdi

COLLEZIONE’NİN yüzde 70’e varan büyük sezon indirimi başladı. Trikolardan montlara, elbiselerden gömleklere, zengin aksesuar çeşitlerinden ayakkabılara tüm Collezione ürünlerindeki bu büyük indirimden faydalanmak istiyorsanız 07 Şubat 2013’e kadar fırsatınız var.

Sevgiliye özel

KARACA’NIN Raks serisi farklı ülke ve çiçek konseptlerine sahip. 2’li veya 4’lü olarak değişen modellerin kupa, çay fincanı veya espresso fincanı olarak 3 seçeneği var. Ürünlerin fiyatları 6.95 ile 34.9 TL arasında değişiyor.

Ağzınızı koruyun

FARKLI beklentilere yönelik 12 çeşidiyle günlük kullanıma uygun Sensodyne diş macunları, günde 2 kez kullanıldığında sağlıklı dişler için tam bakım sağlıyor. Bu ürünler arasında yer alan Sensodyne iso-active, köpüren mikro temizleyici jel yapısıyla diş aralarında ulaşılması zor alanlara ulaşarak hassas dişler için her yönden koruma sağlıyor.

Haberin Devamı