Gazete Vatan Logo

Adnan Hoca’ya ‘Ergenekon’ dahil 353 soru sordular

İstanbul merkezli beş ilde Adnan Oktar ve grubuna yönelik operasyonda 169 kişi tutuklanmıştı. Örgüt lideri sıfatıyla poliste ifadesi alınan Oktar’ın ifadesinin detayları da netleşmeye başladı. Toplamda 353 soru sorulan Oktar, 164 sayfa ifade verdi.

Adnan Hoca’ya ‘Ergenekon’ dahil 353 soru sordular

İki bin sayfayı bulan polis fezlekesine göre; Oktar’a kendi dergilerinden birine verdiği röportajda Ergenekon örgütüyle ilgili sözleri soruldu. Oktar röportajında Ergenekon örgütünü 15 yıl öncesinde yazdığı kitabında isimlerine kadar verdiğini söylüyor. Röportajın devamında ise Ergenekon örgütünün 150 yıldır Türkiye’nin başına bela olan bir yapı olduğunu belirtiyor. Oktar, Ergenekoncuların Türkiye’yi 22 ayrı bölgeye bölmek istediğinden bahsederek, operasyonlara herkesin destek vermesi gerektiğini vurguluyor. Öte yandan Oktar’ın FETÖ ile bağını reddettiği öğrenildi. Polis öte yandan Ergenekon operasyonları kapsamında ofisinde yapılan aramada İrtica Eylem Planı fotokopisi bulunduğu gerekçesiyle tutuklanan avukat Serdar Öztürk’ün iddiaları da soruldu. Öztürk, operasyon kapsamında tutuklanan Ceyda Babuna ve Aylin Atmaca’nın ofisine gelerek keşif yaptığını, FETÖ’den tutuklu polis memuru O.Ö.’nün de ofisine gizlice girerek belgeleri yerleştirdiğini öne sürmüştü.

Tuncay Güney’in ifadeleri

Öte yandan Adnan Oktar ve grubunun FETÖ ile bağlantılı hareket ettiğine yönelik iddialarla ilgili Ergenekon operasyonlarının kara kutusu olarak bilinen Tuncay Güney’in de ifadeleriyle ve yayınlanan bazı yazılarının dosyaya eklendiği öğrenildi.

Haberin Devamı