Gazete Vatan Logo

Adliyede facia yaşanacaktı...

Bayraklı ilçesinde bulunan İzmir Adalet Sarayı’nın zemin katında yangın tüplerinin periyodik bakımı sırasında gaz kaçağı oldu, 22 kişi zehirlendi. Tüplerden sızan karbondioksit gazı nedeniyle, bakım işlemini gerçekleştiren bir personel zehirlendi. Gaz binaya da yayıldı. Durum, sağlık, itfaiye ve AKS ekiplerine bildirildi.

Adliyede facia yaşanacaktı...

Tüplere bakım yapan ve gazdan yoğun şekilde etkilenen personele müdahale etmek için içeriye giren sağlık görevlileri ile polis memurları ve 1 özel güvenlik görevlisi de gazdan etkilendi. Kalbi duran bakım personeline, ambulansa bindirilirken kalp masajı yapılarak hayata döndürüldü. Zehirlenen 22 kişi, Ege Üniversitesi Hastanesi’nde tedaviye alındı. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, 5’i polis, 2’si sağlık görevlisi toplam 22 kişinin tedavi altında olduğunu söyledi, “1 vatandaşımızın durumu ağır. Yoğun bakımda olan hasta, kalp masajı yapılan kişi” dedi.

Şoför 6 kişiyi çıkardı

Gazdan etkilenen sağlık ekibinden 112 Acil Servis ambulans şoförü Mesut Minaz’ın, adliyede fenalık geçirenlere müdahale ederken rahatsızlanan Paramedik (ATT) görevlisi Nur Gürbulak’ı dışarı çıkardığı ardından 5 kişiyi daha dışarı çıkarırken, gazdan etkilendiği öğrenildi.