Gazete Vatan Logo

Adliyede cep telefonu krizi

22 Temmuz Operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve sorgu işlemleri dün de devam eden polislerin cep telefonlu fotoğrafları sosyal medyaya yansımıştı. Telefonlar toplatıldı, ailelere verildi

Adliyede cep telefonu krizi

Yasadışı dinleme, casusluk gibi suçlamalarla başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 93 polisten, 20’si tutuklanmış, 24’ü serbest bırakılmış, 49’u da geçen cuma günü Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edilmişti. Savcıya ifadelerini aldığı 49 polisi tutuklanmaları talebiyle mahkemeye göndermişti. Polislerin sorgusu dün de devam etti. Son olarak eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün’ün sorgusu yapıldı. Bu arada adliye içinden çekilen ve sosyal medyada paylaşılan fotoğraflar ‘telefon krizi’ yaşanmasına neden oldu.

Erdoğan’dan tepki: Olmaz öyle

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün sabah şu açıklamayı yaptı: “Zanlıların bir çoğunun elinde cep telefonlarının da olduğunun haberini aldık, gördük. Adalet Bakanıma gerekenleri söyledim. Bunların üzerine gidilmesi lazım. Böyle bir şey olabilir mi, olamaz. Kendi yazarlarının, bağımsız diye söylenen bağımlı milletvekillerinin onlarla poz vermesi, neyin ne olduğunu ortaya çıkarması bakımından önemli. Zannediyorum ki, bu dosyaların içerisinde yer alacaktır.” Polis telefonları dün sabah toplatıldı ve ailelerine verildi. Bazı avukatlar “Gözaltına alındıklarında telefonlara el konuldu. Süre dolunca iade edildi. İade için başvuracağız” derken, bazı avukatlar da telefonları polislerin iade ettiğini öne sürdü.

Haberin Devamı

Balyoz’da da olmuştu

gözaltı süresi tartışmaları sürerken, avukatlar polislerin ‘muhafaza altında’ olduğunu belirtmişti. Benzer durum Balyoz Davası’nda da yaşanmıştı. 11 Subat 2011’de Silivri’de görülen duruşmada savcı tutuklama talep etti. Mahkeme Başkanı Ömer Diken sanıkların salonda tutulmasını istedi. Diken uygulamayı, ‘savcının talebi fiiliyatta tutukluluğa sevktir’ şeklinde açıklarken mahkeme heyeti kararını açıklayıncaya kadar sanıkları salonda tutmuştu. Salondaki 163 kişi tutuklanmıştı.

Aileler adliye önünde bayramlaştı

Polislerin ailelerinin adliye önündeki bekleyişi dün de sürdü. Aileler uzun sıralar oluşturarak birbirleriyle bayramlaştı, masalar kuruldu ve tatlı ve çikolata ikramı yapıldı.

Darp iddiası

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’a cezaevine giderken refekat eden Emniyet Müdürü Gaffur Ataş ve Hasan Basri Kahraman’ın nezarethanede darp edildiği iddiası da ortaya atıldı. İddiaya göre Kahraman, nezarethanedeki arkadaşlarıyla bayramlaştıktan sonra nezarethane dışındaki polislerle de bayramlaşmak için dışarı çıktı. TEM’de görevli müdür yardımcısı Ömer Kumlu’nun buna izin vermemesi üzerine gerginlik çıktığı ve Kahraman ile olayı engellemeyi çalışan Gaffur Ataş’ın darp edildiği öne sürüldü. Olayla ilgili tutanak tutuldu.

Haberin Devamı