Gazete Vatan Logo

Adıyaman'da 1 asker şehit oldu

Adıyaman'da 1 asker şehit oldu

Adıyaman'da teröristlerin uzun namlulu silah ve roketle düzenlediği saldırıda ağır yaralanan asker şehit oldu.

Adıyaman'da Kömür Belde Jandarma Karakolu'na erzak götüren askeri araç, Boğazözü mevkiinde teröristlerin uzun namlulu silahlar ve roketli saldırısına uğramış, saldırıda askeri aracın sürücüsü Jandarma Er Mücahit Şimşek (21) ağır yaralanmıştı. Kahramanmaraş Göksu doğumlu olduğu belirlenen Şimşek, kaldırıldığı Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde şehit düştü.

Şehit askerin cenazesi, bugün yapılacak otopsinin ardından İl Jandarma Alay Komutanlığında düzenlenecek törenden sonra memleketine gönderilecek.

ADIYAMAN VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA
Adıyaman Valiliği yaptığı yazılı açıklama ile yaralı askerin şehit olduğunu doğrularken, saldırıyı gerçekleştirenlerin bedelini ağır bir şekilde ödeyeceğini bildirdi.
Adıyaman valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, saldırıda ağır yaralanan Jandarma Er Mücahit Şimşek'in şehit olduğu haberi doğrulandı. Şehidin hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı vurgulanan açıklamada, "24.06.2016 günü saat 16.00 sularında ilimiz Kömür Beldesi Boğazözü Köyü sınırları içinde PKK Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca güvenlik mensuplarımıza yönelik düzenlenen saldırıda Jandarma Er Mücahit Şimşek yaralanmış, yaralı Mehmetçiğimiz Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınmış, ancak yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 25.06.2016 Cumartesi günü şehit olmuştur" ifadelerine yer verildi" denildi.
"BEDELİNİ ÇOK AĞIR ÖDEYECEKLER"
Aynı açıklamada saldırıyı gerçekleştiren terör örgütüne karşı yürütülen mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğine de dikkat çekildi. Açıklamada, "Birlik ve beraberliğimizi hedef alan terör örgütü ve işbirlikçilerine karşı yürüttüğümüz mücadele daha büyük bir azim ve kararlılıkla devam edecektir. Alçakça ve korkakça gerçekleştirilen bu saldırı sonucu bugün bize bu acıyı yaşatanlar, bilsinler ki bunun bedelini çok ağır bir şekilde ödeyeceklerdir. Hayatını kaybeden aziz Şehidimiz Mücahit ŞİMŞEK’e Allah’tan rahmet, kederli Ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri Mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz" denildi.

Haberin Devamı