Gazete Vatan Logo

Adını kullandılar!

Dolandırıcılar bu sefer Seda Sayan'ın oynadığı bir içecek reklamından yola çıktılar...

SEDA Sayan'ın oynadığı bir içecek reklamından yola çıkan dolandırıcılar, "10 bin lira kazandınız" diyerek Erzurumlu 2 çocuk annnesi Meray D.'ye 600 lira değerinde 3 bin kontör aldırdı. Kontör dolandırıcılarına, kendilerine verilen 200 liralık fitre yardımını da kaptırdığını söyleyen Meray D., "Suya düşen yılana sarılır misali ben de bu yoksullukta 10 bin lira kazanacağımı duyunca sevindim. Karşımdakiler ne dediyse harfiyen yerine getirdim. Komşulardan bile borç aldım. Allah'ından bulsunlar" dedi.

Erzurum'un merkez Palandöken İlçesi'nde babası ve 2 çocuğu ile birlikte yaşayan ev kadını Meray D., yardımseverliği ile tanılan sanatçı Seda Sayan'ın adını kullanan dolandırıcıların kurbanı oldu.



Geçen cuma günü 0538 368 67 60 nolu cep telefonundan saat 21.51'de gönderilen `Değerli abonemiz. Seda Sayan'ın `Pepsi yaşatır seni' Ramazan'a özel kampanyasından 10 bin TL ödül ikramiyesinde hattınız 1500 hat arasında 9'uncu çıktı. Bilgi ve işlem için Pepsi danışma hatını arayın' mesejla hayal dünyasına daldı. Komşularından 300 lira borç alan, hayırseverlerin verdiği fitre parası 250 TL'yi buna ekleyen, babasından aldığı 50 lirayla toplam 600 liralık kontör gönderen Meray D., dolandırıldığını anladığındaysa yıkıldı. Meray D., başından geçen dolandırıcılık olayını şöyle anlattı:

"Geçimsizlik sonucu 2001 ylında eşilden ayrıldım. İki çocuğumla birlikte Bağkur emeklisi olan babamla yaşamaya başladım. Ev babamın. Çocuklar ilköğretim okulu beşinci sınıfa gidiyor. Ramazan aylarında vatandaşların verdiği fitre paralarını biriktirip çocuklarımın bir yıllık okul masraflarını karşılıyorum. Cep telefonuma gelen ve içinde Seda Sayan ile Pepsi'nin adlarının geçtiği mesaj hakkında bilgi almak istedim ve cumartesi günü verilen telefonun telesekreterine not bıraktım. Cevap gelmeyince Pazar günü yine aynı numarayı aradım. Telefona çıkan erkek, bana önce adımı soyadımı sordu. Sonra `Evet 9. şanslı kişisiniz' dedi ve hemen 1000 kontör göndermemi istedi. Sıkça da uyardı. `Kesinlikle bunu kimseye söyleme' diye. Yarışmayı kazanmanın heyacanı ile ben de karşımdakinin dediklerini yerine getirmeye başladım. Bu yöntemle 600 lira değerinde toplam 3 bin kontör gönderdim. Kontörleri gönderince karşılığında bana bankadan parayı çekebilmem için şifrenin verileceği söylendi. Suya düşen yılana sarılır misali bu fakirlikte ayağıma kadar gelen şansı kaybetmek istemedim. Dediklerini harfiyen yerine getirdim. Ama kısa süre sonra dolandırılığımı anladım. Bunun üzerine polise giderek dolandırıldığımı belirttim ve şikayette bulundum. Dolandırıcı tekrar özel numaradan arayıp yine kontör istiyor. Olayı öğrenen babam, beni kapının önüne bırakacağını söyledi. Az değil 600 lira param gitti. Borç aldığım komşular başıma gelenleri öğrense ödeyemeyeceğimi bildikleri için eşyalarımı alırlar. Canıma kıymayı bile düşündüm. Çok çaresiz bir durumdayım. Ne yapacağım bilemiyorum. Tek isteğim beni dolandıran kişinin biran evvel bulunması ve 600 lirayı geri almak."

Öte yandan Emniyet Müdürlüğü, ünlü kişi ve firmaların adları kullanılarak yapılan bu tür dolandırıcılıklara vatandaşların ilgi göstermemelerini istedi.

Haberin Devamı