Gazete Vatan Logo

Adın gibi aktın Dicle!

Türkiye terör kurbanlarını sonsuzluğa uğurladı

Adın gibi aktın Dicle!

Barış mitinginde patlayan kalleş bombalarla hayata veda eden 97 kişiden 54’ü dün gözyaşlarıyla toprağa verildi. 17 yaşındaki Dicle Deli’nin tabutu başında ağlayan ablasının sözleri ise yürek dağladı.

Ankara’da düzenlenen ‘Emek, Barış ve Demokrasi’ mitingi öncesi meydana gelen terör saldırısında yaşamını yitirenler, yurdun dört bir yanında yapılan acı törenlerle son yolculuklarına uğurlandı. terör kurbanlarından 17 yaşındaki lise öğrencisi Dicle Deli, İstanbul Silivrikapı Camii’nde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Cenaze törenine Dicle Deli’nin yakınları, arkadaşları CHP ve HDP Milletvekilleri, Şişli Eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ile çok sayıda kişi katıldı. Ablasının “İsmin gibi akıp gittin Dicle” sözleri ise herkesi gözyaşlarına boğdu.
Bakırköy Belediyesi’nde zabıta memuru olan Faik Deli cami bahçesinde tek tek taziyeleri kabul etti. Acılı baba, “Sabahleyin 10.00 sıralarında ben kortejin en başındaydım, kızım da 50 metre gerimdeydi. Onun yanına gitmeye çalışıyordum, arkadaşlarımla selamlaştığım sırada birden bombaların patladığına tanıklık ettik. Benim kızımın kanı bundan sonraki süreçte barışa vesile olsun, barışa kurban olsun. Bizi öldürerek barış, demokrasi ve özgürlük söylemimizden bizi alı koyamayacaklar. Bu böyle bilinmeli. Bizlerden ne kadar öldürürlerse öldürsünler yine biz söylemlerimize devam edeceğiz” dedi.
Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Ankara Şube Sekreteri Ali Kitapçı, Ankara Karşıyaka Mezarlığı’nda düzenlenen cenaze töreniyle toprağa verildi. Eşi Emel ve oğlu Artun Siyah Kitapçı, güçlükle ayakta durabildi.
Onlar birer barış güverciniydi...
Ankara’daki bombalı saldırı sonrası kanlar içerisinde kalan HDP İstanbul Milletvekili Adayı eşi Hatice Çevik’e sarılarak teselli etmeye çalışırken, patlamanın sembolü haline gelen emekli öğretmen İzzettin Çevik’in üniversite öğrencisi kızı Başak Sidar Çevik ile Nurgül Çevik Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde toprağa verildi. Başak Sidar’ın tabutunda morgtan çıkarılırken gelinlik örtüldü. Acılı baba, cenaze töreni sonrası şu sözlerle isyan etti: “Bir yoldaşın dediği gibi güvercinler bu ülkede vurulmazdı. Bizde de güvercin ürkekliği vardı. Burada da iki tane güvercin yatıyor. Diğerlerini de saygıyla selamlıyorum. Bu güvercinleri o şahinler bu duruma soktular.”
‘O bir daha gelmeyecek’
HDP Antalya Gazipaşa İlçe Eş Başkanı Niyazi Büyüksütçü, memleketi Bolu’nun Mudurnu ilçesinde toprağa verildi. Eşinin toprağa verildiği sırada sinir krizi geçiren Emine Büyüksütçü, “Bir daha gelmeyecek” diye haykırarak gözyaşlarına boğuldu.
TABUTTA PKK SİMGESİ İSTEMEDİ
‘Babam onların yüzünden öldü!’
Ankara’daki hain terör saldırısında hayatını kaybedenler için Ümraniye’de düzenlenen toplu cenaze töreninde, kurbanlardan Ahmet Katurlu’nun tabutunun üzerine PKK simgesi koymak isteyenlere oğlu Harun Katurlu tepki gösterdi. Baba acısı yaşayan ve “İstemiyorum sermesinler, benim babam onlar yüzünden öldü” diyen Katurlu, daha sonra gazetecilere de görüntü almamaları için bağırdı.
‘Gitme güzel kızım!
Patlama sonrasında arkadaşının kolları arasında can veren Çukurova Üniversitesi Arkeoloji Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi ve Emek Partisi üyesi Dilan Sarıkaya, Adana Seyhan7da düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Dilan’ın annesi kızının fotoğrafını okşayarak gözyaşı döktü.
‘Oğlum kimseye zarar vermedi’
İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi üçüncü sınıf öğrencisi Güney Doğan’ın cenazesi, İstanbul’da Çekmeköy Cemevi’nde düzenlenen törenin ardından Taşdelen Mezarlığı’nda toprağa verildi. Güney Doğan’ın annesi Derman Doğan, oğlunun tabutunun başında, “Benim çocuğum kimseye zarar vermedi. Güney’imi kurşunlayanları bul bana” diye feryat etti.
Avukat Uygar Coşkun için Ankara Batıkent’teki cemevinde tören düzenlendi. Tabutuna avukat cübbesi örtülen Coşkun’un naaşı, törenin ardından Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Haberin Devamı