Gazete Vatan Logo

Adım ‘Selim’ dedi psikopat biriydi!

Adım ‘Selim’ dedi psikopat biriydi!

Öğretmen Fatma Kayıkçı’nın İstanbul’da öldürülmesinin ardından adı tekrar gündeme gelen Atalay Filiz hakkında, Ankara’da Göktuğ Demirarslan ve kız arkadaşı Elena Radchikova’yı 16 Eylül 2013’te “tasarlayarak öldürdüğü” gerekçesiyle açılan dava halen devam ediyor. Sincan Cumhuriyet Başsavcılığının açtığı davada Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi, zanlı Atalay Filiz’in yakalanması için duruşmaları erteliyor.

İnternet kafede tanışmışlar

Cinayetten önceki süreçte Atalay Filiz ile görüştüğü belirlenen bir kız, gösterilen fotoğraflardan Filiz’i teşhis etti ancak adını “Selim” olarak bildiğini söyledi. Atalay Filiz ile internet kafede, kendisine ilgi göstermesi üzerine tanıştıklarını, birbirlerine telefonlarını vererek zaman zaman görüşmeye ve mesajlaşmaya başladıklarını beyan eden kız, Filiz’in, “Eryaman’da ailesiyle kaldığını, tek çocuk olduğunu ve biyoloji doktorası yaptığını” anlattığını ancak kendisinden çok fazla bahsetmediğini bildirdi. Tanık kız, Atalay Filiz için “Sosyal birisi değildi. Fazlaca titizdi” derken, mesajlarında bir anda sinirlenip bir anda sakinleştiğini, aynı kıyafetleri giydiğini kaydetti.

Haberin Devamı

Kız, bir süre sonra, “Bu adam psikopat, zarar verebilir” düşüncesiyle telefon numarasını değiştirdiğini ve irtibatını kestiğini belirtti.

Sürekli kurbanını izlemiş

İddianamede, cinayetten sonra bazı tanıkların beyanlarına uyan ve Atalay Filiz tarafından kullanıldığı belirtilen otomobilin, 26 Ekim 2013’te Kütahya Zafertepe Mahallesi’nde park halinde bulunduğu, ayrıca HTS kayıtlarına göre, Atalay Filiz’in, cinayet öncesinde sürekli Demirarslan’ın evinin çevresinde olduğunun tespit edildiği aktarıldı.

Bu kez Adana’da görüldü ihbarları

Adana’da “155 Polis İmdat” hattını arayan bir kişi, Tuzla’da 2 çocuk annesi öğretmeni öldürdüğü öne sürülen Atalay Filiz’e benzeyen birinin Beyazevler Mahallesi Yalçın Park yakınlarındaki berberde tıraş olduktan sonra beyaz bir otomobile binip ayrıldığını iddia etti.

Haber merkezi de ihbar üzerine telsiz anonsuyla ekipleri uyardı. Anons üzerine park ve yakınlardaki Baraj Yolu çevresinde çalışma yapan ekipler, bir sonuca ulaşamadı. Filiz’in, merkez Sarıçam, Çukurova, Yüreğir ve Seyhan ilçelerinde görüldüğü yönünde polise 40’a yakın ihbarda bulunulduğu öğrenildi.

Haberin Devamı