Gazete Vatan Logo

Adil Öksüz'ün serbest bırakılmasıyla ilgili davanın sanığından 'Öksüz' ifadesi

DARBE girişimi sırasında Akıncı Üssü'nden kaçarken, gözaltına alınan FETÖ'nün 'Hava Kuvvetleri imamı' Adil Öksüz'ün serbest bırakılmasıyla ilgili 28 kişinin yargılandığı davada savunmasını yapan tutuksuz sanık Erhan Cihangir, "Serter Koçak, gözaltına alınanlara sırasıyla 'FETÖ'ye küfredin' dedi; fakat, Adil Öksüz'e geldiğinde o, 'Ben tanımadığım bir Allah'ın kuluna küfretmem' dedi" diye konuştu.

Adil Öksüz'ün serbest bırakılmasıyla ilgili davanın sanığından 'Öksüz' ifadesi

Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen davaya tutuksuz sanıklar, sanık yakınları ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada savunmasını yapan tutuksuz sanık polis memuru Cihangir, 16 Temmuz günü ekip amiri Serter Koçak, Ömer Doğan ve Ruhi Çevik'le birlikte Akıncı Üssü'ne gittiklerini, resmi ve sivil olmak üzere çok sayıda polisin orada olduğunu anlattı. Akıncı Üssü bölgesinde birkaç saat çalışma yaptıklarını dile getiren Cihangir, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga gibi önemli isimlerin Akıncı Üssü'nde olup olmadığı yönünde bilgi toplamaya çalıştıklarını söyledi.

Akıncı Üssü'nden arka tarafındaki boş araziye çok sayıda kişinin kaçtığı bilgisini aldıklarını anlatan Cihangir, "Biz oraya geçiş yaptık. Önümüzden jandarmalar geçti onlara takip ederek kışla karakoluna vardık. Bizim şubeden toplam 8 kişi vardı. Giriş kapısına doğru giderken, Adil Öksüz'ün içeriden çıktığını gördük. İlk göz temasını bu şekilde kurduk. Tabi biz onun Adil Öksüz olduğunu bilmiyorduk " dedi.

Haberin Devamı

"'TANIMADIĞIM BİR ALLAH'IN KULUNA KÜFRETMEM' DEDİ"

Sanık Cihangir, gözaltına alınanları hızlı bir şekilde sorgulamaya başladıklarını söyleyerek, şöyle devam etti:

"Serter Koçak, herkese sırasıyla başlayarak, 'FETÖ'ye küfredin' dedi; fakat Adil Öksüz'e geldiğinde o, 'Ben tanımadığım bir Allah'ın kuluna küfretmem' dedi. Bunun üzerine Serter Koçak, 'Nasıl küfretmezsin?' dedi. Daha sonra telefonla görüştüğü kişi ona bunun mahrem imam olduğunu söyledi. Serter Koçak bunu öğrenince orada bunun mahrem imam olduğunu söyledi ve 'İşte siz bundan emir alıyorsunuz. Ağanız, paşanız buymuş' dedi"

"KOÇAK, ÖKSÜZ'ÜN 'İMAM' OLDUĞUNU ÜSTLERİNE SÖYLEDİ"

Ekip şefi Koçak'ın, üstlerine bilgiler verdiğini ve Adil Öksüz'ün imam olduğunu bildirdiğini ileri süren Cihangir, Öksüz'ün götürülmek üzere ekip aracına bindirildiği sırada, kendisinin görevlileri durduğu ve araçtan indirdiği iddialarını kabul etmedi. Öksüz'ün, FETÖ'nün imamı olduğu bilgisi geldiği zaman bu bilgiyi sıralı amirlerine bildirdiklerini yineleyen Cihangir, "Görevimi sonuna kadar yaptım, arkadaşlarım da yaptı. Adil Öksüz'ün mahrem imamı olduğunu ortaya çıkaran ekipte çalıştım. Bu, benim özverili çalışmamı gösteriyor. Üzerime atılı suçları kabul etmiyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı