Gazete Vatan Logo

Adı: Hamsi Tava Kategorisi: A5

ByLock’taki kod adı ‘hamsi tava’ olan eski Emniyet Müdürü Selçuk Zengin’in FETÖ’ye bağlılığının da en üst kategoride olduğu ortaya çıktı. Belgelere rağmen ‘komplo’ diyen Zengin’e 6 yıl 3 ay hapis verildi

Adı: Hamsi Tava Kategorisi: A5

Gaziantep’teki FETÖ davasında karar çıktı. 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu eski 2. sınıf emniyet müdürü Selçuk Zengin ile avukatı katıldı. Sanık Zengin savunmasında, meslek hayatı boyunca devlete hizmet ettiğini ve terör örgütüyle herhangi bir bağı bulunmadığını öne sürdü.

Hamsi tava

Mahkeme Başkanı Melik Durmaz, ByLock tespit ve değerlendirme tutanağında sanığın kullanıcı adının “hamsi tava” olduğunu belirterek, Zengin’e yeniden söz hakkı verdi. Zengin, tutanağı kabul etmediğini ifade ederek, “Benimle hususi ilgilenenler komplo kuruyor. Ben ByLock kullanmadım” diye konuştu.

Sadakati üst seviyede

Cumhuriyet savcısı mütalaasında, sanığın ByLock kullandığını, örgüte teslimiyeti, sadakati ve bağlılığı en üst seviyedekileri ifade eden “A5” kategorisinde yer aldığını, çocuklarını örgütün okullarına gönderdiğini ve katıldığı yurt dışı organizasyonlarının sayısı, niteliği dikkate alındığında tesadüfü olmadığını, örgüt tarafından seçildiğini belirterek, cezalandırılmasını istedi.

Haberin Devamı

Yurt dışına çıkışı yasak

Mahkeme heyeti, “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verdiği sanık Zengin’i, tutuklulukta geçirdiği süreyi göz önünde bulundurarak, yurt dışı çıkış yasağıyla tahliye etti.