Gazete Vatan Logo

Adeta bir rüya

İngiltere tahtının 6’ncı varisi Prens Harry (33) sabah Dük unvanı aldı, Düşes olarak anılacak ABD’li oyuncu nişanlısı Meghan Markle (36) ile rüya gibi bir törenle İngiltere’nin Windsor kentinde bulunan St. George Şapeli’nde evlendi

Adeta bir rüya

Yılın en çok merakla beklenen düğünü, müstakbel gelin daha önce evlenip boşanmış olduğu için her zaman kraliyet ailesinin düğün törenlerine ev sahipliği yapan Westminster Abbey Kilisesi’nde değil Windsor’daki St. George’s Şapeli’nde gerçekleştirildi. İçeride yaklaşık 600 kişilik seçkin davetlinin yanı sıra binlerce kişi ise Windsor kalesi dışında düğünü takip etmek için yerlerini aldı. Sabah saatlerinde 1843’ten bu yana kullanılmayan Sussex Düşesi unvanı kendisine verilen Megan Markle’ı törende Dük unvanı alan Harry’ye teslim eden tahtın varisi Prens Charles oldu.

Ekonomiye katkı

Birleşik Krallık’ın çeşitli bölgelerinden kraliyet düğünü için saraya gelen vatandaşlara içerisinde çikolata, bisküvi ve su bulunan kumanyalar dağıtıldı.

Düğünde BBC Yılın En Genç Müzisyeni ödülünü kazanan Sheku Kanneh-Mason çello performansı sergiledi. Kraliyet düğününü kutlamak için yeni 5 poundluk hatıra paralar bastırıldı. Gümüş, bakır ve nikelden oluşan madeni paraların üzerinde Prens Harry ve Meghan Markle görülüyor. Harry’nin ağabeyi William ile Kate’in 2011’deki Kraliyet düğününün İngiliz ekonomisine 145 milyon dolar turizm ve alışveriş etkisiyle katkı sağladığı belirtilmişti. Harry’nin düğünü için de benzer bir etki olacağı öngörülüyor.

Haberin Devamı

Mesajlı yüzük
Prens Harry, evlenme teklifini kendi tasarladığı yüzükle yapmıştı. Sarı altından yapılan yüzüğün ortadaki taşı, ikilinin birlikte ilk tatillerini yaptığı Botswana’dan getirilirken, Prenses Diana’nın takı koleksiyonundan da iki pırlanta eklendi. Kraliçe de Düşes’e Galler altınından yapılmış bir yüzük hediye etti.
3 bin polis düğünü korudu
Herkesin merakla beklediği düğünde güvenlik önlemleri ise en üst seviyeye çıkarıldı. Görkemli kutlamanın güvenliğini 3 binden fazla polis sağladı. En büyük tehditler arasında terör saldırıları, Kraliyet ailesi fanatikleri ve eylemleri bulunuyordu. Hafızalarda yer edecek düğün için güvenlik üst seviyeye çıkarılırken, İngiliz geleneklerine göre polislerin çoğu ateşli silah taşımadı.
‘Harika görünüyorsun’
Yeni düşesin nedimeleri çocuklar oldu. Prens Harry’nin Meghan Markle’ı gelinlik içinde gördüğü ilk andaki tepkisi “Harika görünüyorsun” oldu. 36 yaşındaki Markle’ın gelinliği Fransız moda devi Givenchy’den Clare Waight Keller tarafından tasarlandı.
Evlilik yemini
Windor Şatosu içindeki St. George Şapeli’nde planlandığı üzere TSİ ile 14.00’tebaşlayan törende Meghan Markle ve Prens Harry karşılıklı olarak evlilik yeminlerini ettiler ve ardından ikisi de “Evlenmeyi kabul ediyor musunuz?” sorusunu “Ediyorum” diyerek yanıtladı.
ÜNLÜLER GEÇİDİ
Düğüne aralarında Oprah Winfrey, George Clooney ve Amal Clooney çifti, Serena Williams ve eşi Alexis Ohanian, David Beckham ve Victoria Beckham çifti, Elton John ve İngiliz şakıcı James Blunt gibi birçok isim davet edildi.
Eski sevgilileri bile geldi
Harry bir dönem aşk yaşadığı ve hatta evleneceği konuşulan eski sevgilileri Cressida Bones ve Chelsy Davy’yi de düğüne davet etti.

Haberin Devamı