Gazete Vatan Logo

Adem Kılıççı kimdir?

Televizyonun sevilen yarışma programı olan Survivor’da ünlüler takımında yer alan Adem Kılıççı, yarışmalarda göstermiş olduğu güçlü performansın yanı sıra yarışmacılar ile girdiği polemiklerle de dikkatleri çekiyor. Peki, Adem Kılıççı kimdir?

Adem Kılıççı kimdir?

Survivor yarışmasının iddialı isimlerinden olan Adem Kılıççı ünlüler takımında performans sergiliyor. Özellikle de Sabriye ile olan davranışları ile seyircinin gözü önünde olan Adem Kılıççı, Sabriye’yi en çok kollayan isimlerden bir tanesi.

Survivor Adem Kılıççı Kimdir? Tıkla Öğren!

Türk boksör Adem Kılıççı, 5 Mart 1986 tarihinde Ağrı’da dünyaya geldi. 1.89 metre boyunda olan boksör, İstanbul’daki Fenerbahçe Boks şubesinde boks kariyerini sürdürmektedir. Adem Kılıççı, kariyeri boyunca gösterdiği üstün performans ile pek çok madalya kazandı. 2004 yılında düzenlenen Dünya Boks Şampiyonası’nda Türkiye adına yarışarak gümüş madalya kazandı. 2007 yılında gerçekleştirilmiş olan Dünya amatör Boks Şampiyonasında da bronz madalya kazandı. 2008 yılı Yaz Olimpiyatları kapsamında 69 kiloda mücadele verdiği rakibi İngiliz boksör Billy Joe Sanders’e 14-3’lük skor ile yenildi. Bu yenilgi sonucunda da Adem Kılıççı 2008 Yaz Olimpiyatları’na veda etmiş oldu.

2009 yılında İtalya’nın Pascara kentinde gerçekleştirilmiş olan Akdeniz Oyunları’na da katılan Adem Kılıççı, yarışmalarda göstermiş olduğu performans sayesinde Akdeniz Oyunları’ndan gümüş madalya ile ayrıldı. Ankara’da 2011 yılında yapılmış olan Büyükler Avrupa Şampiyonası’nda da katıldığı müsabakalar sonucunda gümüş madalya aldı. Türk boksör Adem Kılıççı, başarılarını 2012 yılında da devam ettirdi. 2012 yılında düzenlenen Londra Olimpiyatları’nda yapılan testler sonrasında kanında yasaklı madde olduğunun tespiti yapıldı. Kanında yasaklı maddenin tespit edilmesinden dolayı da Londra Olimpiyatları’ndan diskalifiye edildi. Olimpiyat müsabakalarında almış olduğu derecelerde bu nedenle iptal edildi. 2012 yılı ardından 2013 yılında da Akdeniz Oyunları’nda altın madalya kazandı. Türk boksör Adem Kılıççı, 2014-2015 Dünya Boks Federasyonu tarafından düzenlenene APB Profesyonel Boks Ligi’nde dünya şampiyonu oldu ve Rio’da düzenlenecek Olimpiyatlar için yarışma hakkı kazandı. Ancak kanında yasaklı madde tespit edilmesinden dolayı Adem Kılıççı, Rio’ya gidemedi.

Survivor 2017 yarışmasında Adem Kılıççı’nın yarışma istatistiklerine bakıldığında, yarışmacı toplamda 230 oyun oynamış ve bu oyunların 122 tanesinden galibiyet ile ayrılırken diğer 108 yarışmada mağlubiyet yaşadı. Toplam puanların olduğu tabloya göre, 7. sırada yer alan Adem Kılıççı yarışmada 250 puana sahip.

Haberin Devamı