Gazete Vatan Logo

Adaylık istifaları başladı

Adaylık istifaları başladı

Seçimde aday olmaya hazırlanan AK Partili Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Güvenç istifa etti.

Şanlıurfa Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, milletvekili adaylığı için görevinden istifa etti. Bitlis’te yaklaşık 2 yıldan bu yana görev yapan ve geçtiğimiz günlerde merkeze alınan Bitlis eski Valisi Orhan Öztürk de görevini bıraktı.
Şanlıurfa Valiliği görevi sırasında istifa eden ve geçen yıl yapılan seçimlerde AK Parti’den Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine seçilen Celalettin Güvenç, dün istifa dilekçesini verdi. Güvenç, “AK Parti’den memleketim olan Kahramanmaraş’ta aday adaylığı için başvuru yapacağım” dedi.
10 dakikalık görev!
Bitlis’te yaklaşık iki yıldır görev yapan ve geçtiğimiz günlerde merkeze alınan Bitlis eski Valisi Orhan Öztürk de görevinden istifa etti. Ankara’daki yeni görevine bugün başlayan Öztürk, Merkez Valiliği görevinde 10 dakika kalarak bu görevinden istifa etti.
İzmir’den meclise iki milletvekili gönderen HDP’de tek bürokratik istifayı İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde doktor olan Zeki Gül verdi. Görevinden isitifa eden Bergama Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Yalçın Koçyiğit de MHP’den adaylık şansı arayacak.
RTÜK’te istifa
RTÜK’ün CHP kontenjanından seçilen üyesi Ali Öztunç, 1 Kasım seçimlerinde aday adayı olmak için istida etti. Öztunç, CHP’den aday olmak için başvuracak.

Haberin Devamı