Gazete Vatan Logo

Aday listesinde ilk sıra boş

AK Parti, 7 Nisan'da YSK'ya teslim edilecek milletvekili aday listeleri için çalışmalarını sürdürüyor. Listelerdeki ilk sıraları boş bırakıp ikinci sıradan isimler yazılmaya başlandı

AK Parti'nin aday listelerini belirlemek için kurduğu üst komisyon Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında çalışmalarını sürdürüyor. Kuruldaki illerin birinci sıralarının boş bırakılarak ikinci sıradan adayların isimlerinin yazılmaya başlandığı bildirildi. Davutoğlu'nun bazı istişareler de yaparak ilk sıraları dolduracağı, bazı sürpriz isimlerin de listede yer bulabileceği konuşuluyor.

70 MİLLETVEKİLİ VEDA EDECEK

AK Parti'de 70'likler olarak isimlendirilen üç dönemlik milletvekilleri aday olamayacağı için 70 yeni isim listelere girecek. Komisyonda, 17-25 Aralık sürecinde grubun önemli bir sınav verdiği, problemli olanların bu süreçte ayrıldığı için genel olarak grubun korunması havasının hakim olduğu bildirildi. Teşkilatla sorunu olan 30-40 milletvekile de ayrılacak. Bazı isimlerin ise kendi illeri dışında başka yerlere kaydırılmasının planlandığı da bildirildi. Mersin'de Zafer Çağlayan ayrıldığı, Adana'da Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik üç dönemlik olduğu için liste başları boş kalacak. Bu iki ilden birine Karaman Milletvekili Lütfi Elvan'ın kaydırılması düşünülüyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olacağı İzmir için ise liste başına Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun ismi geçiyor. Şanlıurfa Faruk Çelik, Diyarbakır da Mehdi Eker üç dönem kuralı nedeniyle aday olamayacak. Bu iki ilden birine Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un kaydırılması düşünülüyor. Teşkilat Başkanı Süleyman Soylu'nun Trabzon'dan aday olması bekleniyor. Listeleri YSK'ya Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin teslim edecek. AK Parti'den aday olmak için başvuranlar arasında Yıldırım Akbulut'un damadı ile yeni ÖSYM Başkanı Ömer Demir'in eşinin de bulunduğu bildirildi. (Sabah)

Haberin Devamı