Gazete Vatan Logo

Adana, Gaziantep ve Hatay kararı Resmi Gazete'de

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, Vakıflar Genel Müdürlüğünün taşra teşkilatındaki Adana, Gaziantep ve Hatay bölge müdürlüklerine bağlı iller yeniden düzenlendi

Adana, Gaziantep ve Hatay kararı  Resmi Gazete'de

Vakıflar Genel Müdürlüğünün taşra teşkilatında yer alan Adana, Gaziantep ve Hatay bölge müdürlüklerine bağlı illerin yeniden düzenlenmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Vakıflar Genel Müdürlüğü Adana Bölge Müdürlüğüne bağlı iller Adana ve Mersin; Gaziantep Bölge Müdürlüğüne bağlı iller Gaziantep, Kahramanmaraş ve Kilis; Hatay Bölge Müdürlüğüne bağlı iller ise Hatay ve Osmaniye olarak yeniden belirlendi.

Söz konusu düzenleme 3046 sayılı kanunun 17'nci maddesi ile 5737 sayılı kanunun 66'ncı maddelerine göre yapıldı.

RİSKLİ ALAN KARARLARI

Adana, Gaziantep ve Aydın illerine ilişkin kentsel dönüşüm ve gelişim alanı ile riskli alan ilanı kararları Resmi Gazete'de yer aldı ANKARA (AA) - Bakanlar Kurulunun kentsel dönüşüm ve gelişim alanı ile riskli alan ilanına ilişkin kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Adana'nın Seyhan ilçesi Döşeme Mahallesi ile Gaziantep'in Şahinbey ilçesi Bayramlı Mahallesi ve Şehitkamil ilçesi Bilek Mahallesi'ndeki bazı alanlar Bakanlar Kurulu kararıyla kentsel dönüşüm ve gelişim alanı ilan edildi.

Aydın'ın Nazilli ilçesi Karaçay Mahallesi sınırları içinde bulunan bazı alanların da 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun'un 2'nci maddesine göre "riskli alan" ilan edilmesine karar verildi.

Haberin Devamı