Gazete Vatan Logo

Ateş açıldı: 1 kişi öldü, yaralılar var...

Adana'dan 10:30 sıralarında son dakika haberi geldi. Adliye yanındaki parkta kuzenler arasında çıkan silahlı çatışmada 1 kişi öldü, 1'i ağır 3 kişi yaralandı, polis havaya ateş açtı.

Ateş açıldı: 1 kişi öldü, yaralılar var...

Adana'da aralarında tarla anlaşmazlığı nedeniyle husumet bulunan Demir ailesi ile Denizhan ailesi arasında adliyedeki duruşma çıkışı sonrası başlayan tartışma silahlı çatışmaya dönüştü. Olayda Denizhan ailesinden 1 kişi öldü, 1'i ağır 3 kişi yaralandı. Demir ailesinden 5 kişi gözaltına alındı. İşte son dakika olarak geçen haberin detayları...
ATEŞ AÇTI
Merkez Yüreğir İlçesi'ne bağlı Yunusoğlu Mahallesi'nde 15 Aralık 2015'te tarla anlaşmazlığı yüzünden Demir ve Denizhan aileleri arasında tartışma çıktı. İddiaya göre Seyhan Demir, Yusuf ve Hüseyin Denizhan'a küfür ederek av tüfeğiyle ateş açtı. Yaralanan Hüseyin Denizhan da tabancasıyla ateş ederek Seyhan Demir'i yaraladı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sonrası Seyhan Demir ile Hüseyin ve Yusuf Denizhan hakkında silahla yaralama, hakaret ve tehdit suçlarından Adana 14'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.
ADLİYE ÇIKIŞI ÇATIŞMA
Davanın bugün görülen duruşması eksikliklerin giderilmesi için ertelendi. Duruşmadan çıkan taraflar adliye binasının yan tarafındaki İnönü Parkı'na geçip bir cay ocağındaki farklı noktalara oturdu. Bu sırada birbirlerine laf atınca başlayan tartışma taraflar arasında silahlı çatışma çıktı.
Adliye çevresinde büyük paniğe neden olan çatışma sırasında parkta oturanlar panik halinde kaçarken, bölgede bulunan polis ekipleri olaya müdahale etti. Havaya ateş açan polis ekipleri, silah kullanan şüphelileri yere yatırıp kelepçeledi. Vücutlarının çeşitli yerlerine isabet eden kurşunlarla yaralanan Hüseyin, Yusuf, Recep ve Hasan Denizhan ambulanslarla Numune Eğitim ve Araştırma, Adana Devlet ve Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastaneleri'ne kaldırıldı. Yaralılardan durumu ağır olan Hüseyin Denizhan, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.
Çatışmayla ilgili Demir ailesinden 5 kişi gözaltına alınarak sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Haberin Devamı

MAHKEMENİN NEDENİ TARLA MESELESİ YÜZÜNDEN YARALAMA OLAYI
Adana Adliyesi önünde duruşma çıkışı iki grup arasında patlak veren ve 1 kişinin öldüğü 3 kişinin yaralandığı silahlı kavganın, daha önce tarla meselesi yüzünden kavga edip yaralama olayına karışarak mahkemelik olan amca çocukları arasında yaşandığı ortaya çıktı.
Olay yerine gelen polis ekipleri, silahlı kavganın sebebini ve kavgayı çıkaranların kim olduğunu araştırdı. Yapılan çalışmada, Seyhan Demir ile Hüseyin ve Yusuf Denizhan kardeşler arasında 2015 yılında tarla meselesi yüzünden kavga çıktığı, bu kavga sonucunda Yusuf Denizhan'ın Seyhan Demir’e ateş ederek yaraladığı öğrenildi.
Taraflar bu arada birbirlerine hakaret ve tehditte bulunurken, hayati tehlikesi olmayan şahıslar hastanede tedavi edildikten sonra taburcu edildi. Savcı, olayla ilgili 3 kişiye, “Silahla yaralama, tehdit ve hakaret” suçlarından Adana 14. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açtı.
OLAY
Bugün sabah davanın duruşmasına gelen taraflar duruşma çıkışı koridorda kavga etti. Polisler tarafları ayırarak adliye dışına çıkardı. Bu arada bir grup, adliye yanındaki çay ocağında otururken, diğer grupla sözlü olarak atışmaya başladı. Taraflar bir anda silahlarını çekerek ateş etmeye başlayınca ortalık savaş alanına döndü. Silah seslerini duyan adliyede görevli polisler, hemen olay yerine gelerek havaya ateş açarak silahlı kavgaya müdahale etti. Polis, olayla ilgili 7 kişiyi gözaltına aldı. Çatışmada yaralanan Hüseyin, Yusuf, Recep ve Hasan Denizhan hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan 2'sinin durumunun ağır olduğu öğrenildi. Gözaltına alınan 7 kişinin sorgusu devam ediyor. Ayrıca olay yeri inceleme ekipleri çay ocağı önünde inceleme yapıp onlarca mermi kovanı topladı.

Haberin Devamı

Haberin Devamı