Gazete Vatan Logo

Adana'da dev operasyon! 2 bine yakın polis...

Adana'da terör örgütleri ve uyuşturucu tacirlerine karşı operasyon gerçekleştirildi. Çok sayıda kişi gözaltına alındı. Operasyonlara 2 bine yakın polis katıldı

Adana'da dev operasyon! 2 bine yakın polis...

Adana'da, terör örgütleri DEAŞ ve Nusra Cephesi'ne yönelik operasyonda bu örgütlere eleman kazandırdığı ve finansman sağladığı iddiasıyla 11 kişi gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, bazı kişilerin DEAŞ ve Nusra Cephesi'ne eleman temin ettiği ve finansman sağladığı bilgisi üzerine çalışma başlattı.

Kent merkezinde önceden belirlenen 19 adrese şafak vaktinde özel harekat polislerinin desteğiyle eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, bazı evlere kapıları koçbaşlarıyla kırarak girdi.


Operasyon yaklaşık 500 polisin katılımıyla gerçekleştirildi.

Aralarında yabancı uyrukluların da olduğu biri çocuk 11 şüpheli gözaltına alındı, 10 kişinin ise arandığı öğrenildi.

Adana Adli Tıp Biriminde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, ifadeleri alınmak üzere İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Burada sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Bir zanlının basın mensuplarına "çekin çekin daha sonra bana atarsınız" derken, bir zanlının da "kafirlere gülüyorum" demesi dikkat çekti. Polis kaçan 10 zanlıyı yakalamak için çalışma başlattı.

Haberin Devamı

BİN POLİSLE ASAYİŞ OPERASYONU

Adana'nın Ceyhan İlçesi'nde bin polisle asayiş uygulaması yapıldı.


İlçede uyuşturucu ticareti ve yasa dışı gösterilerin sık yapıldığı mahallelerde, Adana Emniyet Müdürü Osman Ak'ın talimatıyla huzur uygulaması yapıldı. Terörle Mücadele (TEM), Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM), Narkotik, Asayiş, Çevik Kuvvet ve Özel Harekat şubelerinden bin polisin katıldığı uygulamayı Ceyhan İlçe Emniyet Müdürü Bülent Tırnaksız yönetti. Ekipler, şüpheli araçlar ve bazı işyerlerinde detektör köpeklerle arama yaptı. Uygulama genelinde 450 kişinin kimlik sorgulaması yapıldı. Şahıslar ve adreslerde gerçekleşen aramalarda ise 30 hintkeneviri, 1 kilogram kubar esrar, 20 gram eroin ve 40 adet uyuşturucu hap ele geçiren ekipler, 7 kişiyi gözaltına aldı.

Huzur uygulamaların sıklaştırılarak devam edeceği belirtildi.