Gazete Vatan Logo

Adana Belediyesi'nde maaş skandalı!

Özel Kalem Müdürü neden Başbakan'dan bile fazla para alıyor?

Adana Büyükşehir Belediyesi'nde AKP’li Başkan Aytaç Durak’a yakın bazı bürokrat ve danışmanların 12 bin YTL'ye varan tutarlarda aylık aldıklarının duyulması, kente günün konusu haline geldi. Başkan Durak, “Benim genel sekreterim, danıştığım kişiler herhangi bir sektörün müdürlerinin ayarında maaş almalı” diyerek yüksek ücretleri savundu.

Adana'da astronomik maaş tartışması... Adana Büyükşehir Belediyesi'nde bazı yöneticilerin yüksek maaşlarıyla ilgili söylentiler, yerel basında da haber olunca, kentte günün konusu maaşlar oldu. Yayınlanan listelere göre, bazı bürokratlar hem görevlendirildikleri kadroda, hem de Adana Büyükşehir Belediyesi'nin festival, kültürel ve sosyal etkinliklerini gerçekleştiren Koza A.Ş. ile toplu konut başta olmak üzere inşaat sektöründe faaliyet gösteren Yeni Adana İmar İnşaat A.Ş.'den aylık alıyor.

Bu listeye göre, Başkan Durak’ın Özel Kalem Müdürü Gökçen Aydın'a toplam 11 bin 863 YTL'yi bulan 3 maaş, Özel Kalem Müdür Yardımcısı Süreyya Paşatacı’ya toplam 6 bin 48 YTL, Danışman Ali Ulukanlıgil'e toplam 6 bin 48 YTL ve Türkiye Belediyeler Birliği'nde görevli Sabahattin Ütkür’e toplam 7 bin 908 YTL tutarında 2'şer maaş ödeniyor. Yüksek maaş alanlar listesinde Durak'ın ve bürokratlarının akraba ve yakınlarının da olduğu öne sürüldü.

DURAK MAAŞLARI AÇIKLADI

Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, daha sonra yaptığı yazılı açıklamada belediye şirketlerinden en yüksek maaş alan personelle ilgili açıklama yaptı. Durak açıklamasında şöyle dedi:

"100'lerce trilyonluk bütçeyi güvendiğim bu üst düzey personelin maaşları neden özel sektör yöneticilerinden aşağı olsun? 1984 öncesi ilk adaylığımda belediyeyi şirketim gibi yöneteceğimi açıklamıştım. Şirketlerimde çalıştırdığım insanın nasıl haklarını veriyorsam, belediyede de aynı uygulamayı yapmak isterim.

Belediyemizin iştiraki olan şirketlerden en fazla maaş alan 5 personelin isim ve görevleri aşağıdadır:

İnşaat Mühendisi İbrahim Türkekul (Yeni Adana İmar İnşaat A.Ş. Genel Müdürü) Net: 6.330 YTL.

Mimar Önder Özergin (Yeni Adana İmar İnşaat A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı) Net 4.530 YTL:

İnşaat Mühendisi Murat Türk (Yeni Adana İmar İnşaat A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı) Net 4.065

İnşaat Mühendisi Engin Songüler (Yeni Adana İmar İnşaat A.Ş. ve Metro İnşaatı Kontrolörü) Net: 3. 765 YTL.

Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulu Mezunu Ali Ulukanlıgil (Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Danışmanı) İki ayrı şirketten net: 6.240 YTL,

Kaldı ki; belli holdinglerin genel müdürünün maaşı 50 bin dolar, tekstil sektöründe bir genel müdürün maaşı 30 bin dolar, özel banka genel müdürlerinin maaşı 50 bin dolar dolayındadır.

Her seçim arifesinde bu tür iftiralar ve karalama kampanyaları maalesef yapılıyor."


BAŞBAKAN'DAN DAHA YÜKSEK MAAŞ

Adana'da Başkan Durak'ın bile yalanlamadığı yüksek maaşlar, devletin zirvesindeki makamlara bile ödenmiyor. İşte bazı örnekler:

Cumhurbaşkanı 16 bin YTL, Başbakan 8 bin 500 YTL, bakanlar 8 bin 440 YTL, milletvekilleri 8 bin 202 YTL, valiler 4 bin 264 YTL, Başbakanlık Müsteşarı 5 bin 150 YTL, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise 7 bin 250 YTL maaş alıyorlar.


Haberin Devamı