Gazete Vatan Logo

Adam olmayız

Otomobil kullanırken yola değil telefonlarımıza bakıyoruz. Her 3 sürücüden 1’i telefonundan mesajlaşıyor. 4’te 1’i araç kullanırken kısa süreli olarak mobil telefona bakılabileceğini, 5’te 1’i sürüş esnasında e-postalarına cevap verdiğini söylüyor

Adam olmayız

AXA Sigorta, Ekonomi ve Dış Politika Araştırma Merkezi (EDAM) ile iş birliği yaparak Türkiye’deki sürücü alışkanlıkları ve trafik kazalarına ışık tutmak amacı ile ‘Yol Güvenliği Anketi ve Raporu’nu hazırladı. Türkiye’nin OECD ülkeleri arasında trafik kazalarında 4’üncü, yaya ölümlerinde de 3’üncü sırada olduğunun altını çizen EDAM Başkanı Sinan Ülgen, yol güvenliği tarafında yapılabilecek iyileştirmelere katkıda bulunmak amacıyla AXA Sigorta ile birlikte Türkiye özelinde bu çalışmayı gerçekleştirdiklerini söyledi. Araştırma ile sürücülerin davranışları ve kendi ifadeleriyle yol güvenliğine ilişkin algılarına daha yakından bakma fırsatı bulduklarını belirten Ülgen, sözlerine şöyle devam etti:

Kazalar kaçınılmaz

“Çok çarpıcı sonuçlara ulaştık. Araştırmaya göre sürücülerin çoğunluğu kendileri kurallara uyduğu halde başkalarının kurallara aykırı davrandığını söylüyor. Sorunlu alanları sorduğumuzda hiç kimse mobil telefon ile konuşulmasından bir sorun olarak bahsetmezken, sürücülerin 5’te 1’i sürüş esnasında mobil telefonla konuşmamaya dikkat etmediğini ifade ediyor. Hatta sürücülerin 4’te 1’i araç kullanırken kısa süreli olarak mobil telefona bakılabileceğini, 5’te 1’i sürüş esnasında e-postalarına cevap verdiğini, 6’da 1’i arkadaşlarını kırmamak için onlarla mesajlaşmaya devam ettiğini, 10’da 1’i de sosyal medyaya göz attığını kabul ediyor.

Haberin Devamı

Üstelik bu oranlar 18-35 yaş arasına baktığımızda daha da artıyor. Bu yaş aralığındaki sürücülerin direksiyondayken telefonla konuşma oranı 35 yaş üzeri gruba göre yüzde 80 daha fazla. E-posta iletilerine yanıt verme oranları 2 katına, sosyal medya kullanımı 3 katına çıkıyor.

Genel olarak baktığımızda bu konuda farkındalık anlamında önemli eksikler olduğunu görüyoruz ki bu da mobil telefon sebebiyle yapılan trafik kazalarını haliyle kaçınılmaz kılıyor.”

İş birliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz

AXA Sigorta olarak 125 yıldır faaliyet gösterdikleri bu topraklarda yaşayan insanlara karşı sorumlulukları olduğunu ifade eden AXA Sigorta CEO’su Guillaume Lejeune, en önemli misyonlarının insanların daha iyi bir yaşam sürmelerine katkıda bulunmak olduğunu ifade etti. Lejeune, sözlerine şöyle devam etti:
“Bulunduğumuz her coğrafyada insan sağlığı, iklim değişikliği gibi konularda insanların yaşam kalitesini artırmaya ve önleyici çözümler sunmaya yönelik proje ve kampanyalar gerçekleştiriyoruz. Bu bağlamda dünyada her yıl 1.3 milyon kişi trafik kazalarında hayatını kaybediyor. Türkiye’de de her yıl 1.2 milyon trafik kazası gerçekleştiğini göz önünde bulundurduğumuzda ’Yol Güvenliği’ de bizim için önemli bir gündem maddesi. Kasko ve trafik sigortası gibi ürünleriyle sürücü ve ailelerini içeren 5.6 milyon kişiye ulaştığımız Türkiye pazarında hali hazırda yol güvenliği konusunda pek çok önemli adım atan yerel otoritelerle iş birliği yapmaktan mutluluk duyacağız.”

Haberin Devamı