Gazete Vatan Logo

Adalete isyan

Kemal Türkler'in kızı karar “Bugün bu ülkede doğduğuma lanet ediyorum” diye isyan etti

Eski DİSK Başkanı Kemal Türkler’i öldürmekten yargılanan Ünal Osmanağaoğlu’nun yargılandığı dava zamanaşımından ortadan kaldırıldı. Türkler ailesi, avukatlar ve DİSK 11 yıllık yargılama süresince zamanaşımı olasılığına karşı sık sık uyarılarda bulunmuştu. Babası gözü önünde öldürülen Türkler’in kızı karara “Bugün bu ülkede doğduğuma lanet ediyorum” diye isyan etti
Türkiye sendikal hareketin önderlerinden Kemal Türkler’in 1980 yılında öldürülmesiyle ilgili davaya Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. 11 yıldır süren ve Yargıtay tarafından üç kez bozulan davanın dünkü duruşmasına sanık Ünal Osmanağaoğlu ile Kemal Türkler ’in eşi Hatice Sebahat Türkler, kızları Yasemin Türkler Akpınar, Nilgün Soydan ile taraf avukatları hazır bulundu. Duruşmaya, Türkler ’in torunu Burç Akpınar da annesi ve teyzesi adına müdahil avukatı olarak katıldı. Duruşmada kararı açıklayan mahkeme heyeti, davanın zaman aşımı süresinin dolduğunu belirterek, ortadan kaldırılmasına hükmettiklerini bildirdi.

Karar Türkler ailesinin ve avukatların büyük tepkisini çekti. Geçen üç duruşmaya dilekçe vererek katılmayan mahkeme başkanı Ali Asker Kazak’ın tarihi kararı açıklamasının ardından avukat Rasim Öz ayağa kalkarak öfkesini “Zaman aşımına uğratan Ali Asker Kazak’tır. Sana ödeteceğim bunun bedelini” sözleriyle dile getirdi. Cinayetin tanığı Türkler’in kızı Nilgün Soydan da Ünal Osmanağaoğlu’na dönerek “Babamın katili sensin” diye bağırdı. Bunun üzerine avukat Rasim Öz’ün, mahkeme başkanı Kazak’a “Bu gece rahat uyuyabilecek misin?” diye sordu. Hakim Kazak da ayağa kalkarak “Evet rahat uyuyacağım”’ diyerek kolluk kuvvetlerinden salonun boşaltılmasını istedi.
‘İddialara bakmadı’

Ardından Başkan Kazak Avukat Rasim Öz ’ün kendisine şerefsiz dediğini öne sürerek tutanak tuttu. Türkler’in avukatları ise “Tutanak tutuluyorsa mahkeme devam ediyori açın kapıyı” diyerek salona dönmek istedi. Bunun üzerine Türkler’in yakınlarıyla polisler arasında arbede yaşandı. Gerginliğe sebep olan grup adliyeden çıkana kadar “Kemal Türkler ölmedi aramızda” sloganı attı.
Devlet katilleri korudu

Duruşmadan sonra gazetecilere açıklama yapan Kemal Türkler’in kızı Nilgün Türkler Soydan, Ünal Osmanağaoğlu’nun babasını öldüren katillerden biri olduğunu belirterek “Ben bunu gözlerimle gördüm. Ben cinayetin birebir tanığıyım. O zaman 19 yaşında genç ve büyük bir insandım. Hiçbir insan babasının katilini görüp unutamaz herhalde. Ünal Osmanağaoğlu benim babamın katillerinden biridir. Asla ömrüm boyunca peşini bırakmayacağım. Devlet, önce babamı öldürttü, ondan sonra öldürttüğü katili senelerce korudu, daha sonra gözümüzün içine baka baka davaları görmedi, normal seyrinde görülmesine izin vermedi. Şimdi gözümüzün içine bakarak, zaman aşımına uğradığı için Yargıtay Ceza Genel Kurulu, Ünal Osman Ağaoğlu’nun Kemal Türkler’in katili olduğuna onay verdiği, karar verdiği halde şu anda zaman aşımı nedeniyle bu davanın ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi” dedi.
‘İddialara bakmadı’

Soydan davayı AİHM’e taşıyacaklarını da söyledi.
Avukat Rasim Öz de öfkesini “Kemal Türkler’in katili devlettir. Ünal Osmanoğlu tetikçidir. 72 yaşındayım 30 yılımı bu davaya adadım. Bundan sonraki yaşamımda devleti mahkum ettireceğim. Bu davayı bitirmeden ölmeyeceğim” sözleriyle dile getirdi.

Haberin Devamı