Gazete Vatan Logo

Adalet yerini buldu

Sakarya’nın Kaynarca ilçesinde, ormanlık alanda Suriyeli hamile kadın ile 10 aylık bebeğinin öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklu yargılanan 2 sanığa, ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet ile 72’şer yıl hapis cezası verildi.

Adalet yerini buldu

Sakarya’nın Kaynarca ilçesinde, ormanlık alanda Suriyeli hamile kadın ile 10 aylık bebeğinin öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklu yargılanan 2 sanığa, ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet ile 72’şer yıl hapis cezası verildi. Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde geniş güvenlik önlemleri altında yapılan duruşmaya, tutuklu sanıklar Birol Karacal ile Celal Bay, müşteki Halid Al-Rahmun, kardeşleri Muhammed ve Ali Al-Rahmun ile öldürülen kadının babası Muhammed Abdülhadi Ali Al-Rahmun, taraf avukatları ve vatandaşlar katıldı. Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı Cengiz Turak, sanıklar Karacal ve Bay’ın “tasarlayarak canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme”, “hamile olduğu bilinen kadını öldürme”, “çocuğu veya beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi öldürme”suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ile 50’şer yıla kadar hapisle cezalandırmalarını talep etti. Söz verilen Emani Al-Rahmun’in eşi Halid Al-Rahmun da sanıkların en ağır ceza ile cezalandırmalarını istedi.

Haberin Devamı

Sanık Birol Karacal, savunmasında, “Ben öldürmedim, bir tek tecavüz ettim, suçum neyse razıyım. Eklemek istediğim başka husus yoktur” dedi. Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklar Birol Karacal ile Celal Bay’ı, ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet ile 72’şer yıl hapis cezasına çarptırdı.