Gazete Vatan Logo

Adalet’te Hiranur soruşturması

Hiranur’u vuran kişinin ilk etapta serbest bırakılmasıyla ilgili tepkilerin ardından bakanlık müfettiş görevlendirdi

Adalet’te Hiranur soruşturması

Pendik’teki çocuk parkında açılan ateş sonucu bir çocuğun yaralanması olayına ilişkin adli süreçte ihmal olup olmadığı, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün görevlendirdiği müfettiş tarafından incelenecek.

Pendik Dumlupınar Mahallesi’ndeki bir çocuk parkında, 21 Ağustos’ta evinin penceresinden ateş açarak 7 yaşındaki Hiranur Demircan’ın sırtından vurularak yaralanmasına neden olduğu iddiasıyla gözaltına alınan ve savcılık talimatıyla emniyetten serbest bırakılan B.B., başsavcılığın talimatıyla önceki gün yeniden gözaltına alınmıştı. Zanlı mahkeme tarafından “korku, kaygı veya panik yaratabilecek tarzda silahla ateş etme” ve “olası kastla kasten yaralama” suçlarından tutuklanmıştı.

Aile mutlu

Hiranur Demircan ve ailesi, şüpheli B.B.’nin tutuklanmasından memnun olduklarını söyledi. Hiranur Demircan, “Çocuklar yaralanmasın, silahlanmaya hayır” dedi. Anne Serenay Demircan de “Bugün bizi mutlu eden haber geldi çok şükür sonunda. Günlerdir perişan olduk. Hastane hastane dolaşıyoruz. Ayrıca bu adamın dışarıda olması bize rahatsızlık veriyordu. Bunu yaptı. Karşısındaki bir çocuktu. Bayram günüydü. Bayram günü çocuklar sevindirilir. Çocuklara ateş açılmaz. Bunu yapan kişinin cezasını da çekmesi lazımdı.

Haberin Devamı