Gazete Vatan Logo

Adalet Bakanlığı personel alımı başvuruları başladı! Başvuru nasıl yapılır? Şartlar neler?

Adalet Bakanlığı personel alımı başvuruları bugün başladı. Adalet Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek sözlü sınav başarı sırasına göre, yapılacak yerleştirme ile Bakanlık Merkez Teşkilatında çalıştırılmak üzere toplam 35 kadroya personel alımı yapılacak. Peki Adalet Bakanlığı başvurusu nasıl yapılır? Şartlar neler?

Adalet Bakanlığı personel alımı başvuruları başladı! Başvuru nasıl yapılır? Şartlar neler?

Adalet Bakanlığı'na başvuru yapmak için bekleyen vatandaşlara haber geldi. Adalet Bakanlığı personel alımı başvuruları bugün başladı. Peki Adalet Bakanlığı'na başvurular ne zaman bitecek? MErak edilen bir diğer konusu ise Adalet Bakanlığı başvuru şartları neler?

Her bir unvan için başvuru şartlarını taşıyan adayların KPSS puanı en yüksek olan adaydan başlanarak sıralanması suretiyle; koruma ve güvenlik görevlisi için 10 katı, aşçı kadroları için 5 katı aday sözlü sınava katılmaya hak kazanacaktır.KPSS puanı ile sözlü sınavda alınan puanın aritmetik ortalamasına göre en yüksek puandan başlanarak sıralama yapılması suretiyle ilân edilen kadro sayısı kadar atama yapılacaktır.

ADALET BAKANLIĞI BAŞVURU ŞARTLARI

GENEL ŞARTLAR

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,

b) Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucu olumlu olmak,

c) Lisans mezunları için 2018 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında KPSSP3, önlisans mezunları için 2018 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında KPSSP93, ortaöğretim mezunları için 2018 Kamu Personel Seçme Sınavında KPSSP94 puan türünden 70 ve üzeri puan almış olmak.

Haberin Devamı

ç) Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak, askerlik çağına

gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelemiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş

olmak.

ADALET BAKANLIĞI BAŞVURULARINDA SON GÜN NE ZAMAN?

Adalet Bakanlığı başvuruları bugün başladı. 22 Ocak 2019 günü mesai saati bitimine kadar Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Merkez Teşkilât Şube Müdürlüğü Bakanlıklar/ANKARA adresine şahsen veya son başvuru tarihinde Adalet Bakanlığı'na ulaşacak şekilde posta ile yapılacak.

(Postadaki gecikmeler ve diğer sebeplerle bu tarihten sonra başvuranlar ile eksik belge ibraz edenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir.)

Eksik belge ibraz edenler ile başka bir başvuru formu kullananların başvuruları kabul

edilmeyecektir.

Sözlü ve Uygulamalı Sınav Yeri ve Tarihi:

Sözlü sınava katılmaya hak kazananlar ile sözlü sınav yeri ve tarihi Bakanlığımız internet sitesinde ilân edilecektir. Sınava katılma hakkını elde edemeyen başvuru sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

Haberin Devamı

ÖNEMLİ NOT:

Bu sınavın başvurudan atama yapılıncaya kadar tüm aşamalarında adaylara yapılacak

bilgilendirme ve çağrılar Bakanlığımızın internet sayfasında ilân yoluyla yapılacaktır.

Adaylara ve kamuoyuna duyurulur

AYRINTILAR İÇİN TIKLAYINIZ