Gazete Vatan Logo

Adalet Bakanlığı Hakim ve Savcılık Sınav sonuçları belli oldu! Adli yargı sınav sonuçları...

Hakim ve Savcılık sınavına girenler, heyecanla bekliyordu. Bugün açıklanması planlanan Adalet Bakanlığı Hakim ve Savcılık Sınav sonuçları belli oldu. İşte sonuçlar…

Adalet Bakanlığı Hakim ve Savcılık Sınav sonuçları belli oldu! Adli yargı sınav sonuçları...

Takvime göre bugün açıklanması planlanan Adalet Bakanlığı Hakim ve Savcılık Sınav sonuçları açıklandı. 2019 Adalet Bakanlığı Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı için başvurular 31 Ekim - 7 Kasım tarihinde alınmıştı. 29 Aralık'ta Ankara'da sınava giren adaylar, bugün açıklanması planlanan sonuçları bekliyordu. Adalet Bakanlığı Hakim ve Savcılık Sınav sonuçları açıklandı mı? sorusuna cevap arayan adaylar için beklenen duyuru yapıldı. İşte Adalet Bakanlığı Hakim ve Savcılık Sınav sonuçları…

SINAV SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLİYOR?

Sınav sonuçları, her sınav için ayrı ayrı açıklanacak, ÖSYM’nin internet sayfasından duyurulacak, adayların adresine ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar sınav sonuçlarını, ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile öğrenebileceklerdir. İnternet sayfasında ilân edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

ADALET BAKANLIĞI HAKİM VE SAVCILIK SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ…

Haberin Devamı

MÜLAKAT HAKKINDA DETAYLAR...

Adli Yargı Sınavında; Genel Başarı Puanı sıralamasına göre en yüksek puan alan adaydan başlanmak üzere ilan edilen kadronun (1000) iki katı fazlası olan 3000 aday mülakata katılmaya hak kazanacaktır. 3000 inci aday ile aynı puanı alan adaylar da Adalet Bakanlığı tarafından yapılacak mülakata çağrılacaktır. 70 ve üzeri puan alanların sayısı 3000’e ulaşmadığı takdirde sadece 70 ve üzeri puan alan adaylar mülakata çağırılacaktır.

Adli Yargı-Avukat Sınavında; Genel Başarı Puanı sıralamasına göre en yüksek puan alan adaydan başlanmak üzere ilan edilen kadronun (200) iki katı fazlası olan 600 aday mülakata katılmaya hak kazanacaktır. 600’üncü aday ile aynı puanı alan adaylar da Adalet Bakanlığı tarafından yapılacak mülakata çağrılacaktır. 70 ve üzeri puan alanların sayısı 600’e ulaşmadığı takdirde sadece 70 ve üzeri puan alan adaylar mülakata çağırılacaktır.

İdari Yargı Sınavında; Genel Başarı Puanı sıralamasına göre en yüksek puan alan adaydan başlanmak üzere ilan edilen kadronun (100) iki katı fazlası olan 300 aday mülakata katılmaya hak kazanacaktır. 300’üncü aday ile aynı puanı alan adaylar da Adalet Bakanlığı tarafından yapılacak mülakata çağrılacaktır. 70 ve üzeri puan alanların sayısı 300’e ulaşmadığı takdirde sadece 70 ve üzeri puan alan adaylar mülakata çağırılacaktır.

Haberin Devamı