Gazete Vatan Logo

Adalet Bakanlığı 10 bin 500 personel alacak!

Adalet Bakanlığı, yıl sonuna kadar adliyeler ile ceza ve tevkifevlerinde istihdam edilmek üzere 10 bin 500 yardımcı personel alacak. Adalet Bakanlığı Personel alımı için gerekli şartlar neler? En son başvuru tarihi ne zaman? Adalet Bakanlığı personel alımı ile ilgili tüm detaylar haberimizde...

Adalet Bakanlığı 10 bin 500 personel alacak!

Toplam 2 bin 954 kadro için açılan sözleşmeli personel alımında 2 bin 454 kadro infaz ve koruma memuru alımına, 144 kadro ceza infaz kurumu katipliğine, 155 kadro şoförlük kadrosuna, 95 kadro sağlık memuru alımına, 56 kadro teknisyen alımına, 26 tanesi aşçılık kadrosuna ve 24 adetide kaloriferci kadrosuna ayrıldı. Başvurular 15 Nisan Cuma günü mesai saati bitiminde sona erecek.

Sözlü Sınava Çağırılacak Aday Sayısı

İnfaz ve koruma memuru adayları için 5 katı kadar aday (Bayan ve erkekler için ayrı ayrı belirlenecek)

Sağlık memuru, aşçı, kaloriferci ve teknisyen adayları için 5 katı aday (teknisyenlerde her branş için ayrı ayrı sıralama yapılacak) Şoför kadroları için 10 katı kadar aday

Ceza infaz kurumu katipliği için 20 katı kadar aday uygulamalı sınava çağırılacak.

Uygulamalı sınavda adaylar arasından verilen bir metni doğru kelime sayısı baz alınarak verilen sürede en fazla sayıda yazan adaydan başlayarak açılan kadro sayısının 3 katı kadar aday sözlü sınava alınacak

Başvuru Genel Şartları

Haberin Devamı

TC vatandaşı olmak

Kamu haklarından mahrum bulunmamak

Askerlikle ilgili bir sorunu olmamak (askerliğini yapmış, erteletmiş veya yedek sınıfa alınmış olmak)

Güvenlik soruşturması olumlu neticelenmek

Tam teşekküllü devlet hastanelerinden alınacak sağlık raporu edinmek KPSS puanı en az 70 olmak

18 yaşını 15 Nisan 2016 tarihi itibariyle doldurmuş olmak

Seçtiği sınıfla ilgili gerekli olan özel şartlara sahip olmak

Sözlü Sınav Aşaması

Sözleşmeli infaz ve koruma memuru, büro personeli (ceza infaz kurumu

katibi), sağlık memuru, şoför, teknisyen, aşçı ve kaloriferci kadroları için sözlü sınavlar 13 Haziran 2016 tarihinde başlayacak. Sınav sözlü ve uygulamalı (ceza infaz kurumu katipliği ve şoför kadroları için geçerli) olarak iki aşamada yapılacak.

Sözlü Sınav Konuları

Adayın atanacağı kadronun gerektirdiği mesleki bilgi (40 puan), - Atatürk ilkeleri ve inkılâp tarihi (20 puan), - Genel kültür (20 puan), - Bir konuyu kavrama ve ifade yeteneği (20 puan), Sözlü sınavdan en az 70 puan alan adaylar alınacak kadro sayısı için genel sıralamaya tabi tutulacak. Kesin başarı listesi adayların KPSS puanı ile sözlü sınav puanlarının artimetik ortalaması alınarak hesaplanacak.

Haberin Devamı

Adalet Bakanlığınca, yıl sonuna kadar adliyeler ile ceza ve tevkifevlerinde istihdam edilmek üzere 10 bin 500 yardımcı personel alımı gerçekleştirilecek.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın talimatıyla adliyeler ile cezaevlerindeki yardımcı personel sayısının artırılmasına yönelik çalışma başlatıldı.

Bu kapsamda adliyeler ile cezaevlerindeki ihtiyaçlar doğrultusunda yıl sonuna kadar 10 bin 500 yardımcı personel istihdam edilmesi kararlaştırıldı. Adliyelerde görevlendirilmek üzere 3 bin zabıt katibi, cezaevlerine görevlendirilmek üzere 7 bin 500 infaz ve koruma memuru alınacak.

- 2 bin 954 personel için 15 Nisan'da müracaatlar bitiyor

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ilk aşamada 2 bin 954 sözleşmeli personel alımı için ilan verdi. Sözleşmeli personel olabilmek için başvuru süresi 15 Nisan'da sona erecek. Kalan kontenjanlara yönelik önümüzdeki aylarda ilan yayımlanması bekleniyor.

Haberin Devamı

Bakanlık, 2002'den bugüne kadar adliyeler ve cezaevlerindeki istihdam oranlarını artırdı. Adliyelerde, 2002'de 26 bin 274 yardımcı personel bulunurken, bu sayı 2016'da 58 bin 324'e yükseldi.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesinde 2002'de 25 bin 407 olan personel sayısı da 2016'da 51 bin 109'a çıktı.