Gazete Vatan Logo

Adalet Bakanı Gül'den ilk mesaj

Yeniden Adalet Bakanlığına getirilen Abdulhamit Gül, "Bu dönemde biz Adalet Bakanlığı, hükümet olarak güven veren bir adalet tesis edeceğiz, temel yaklaşımımız bu. İzmir Kordon'daki vatandaşımız da Diyarbakır Sur'daki kardeşimiz de Samsun'daki vatandaşımız da Antalya'daki bir kardeşimiz de bu adalet duygusundan nasiplenecek" dedi.

Adalet Bakanı Gül'den ilk mesaj

Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde Adalet Bakanlığı görevine getirilen Abdulhamit Gül, mesaisinin ardından ilk açıklamasını AA'ya yaptı. Türk milletinin mensubu olmanın büyük bir şeref olduğunu belirten Gül, Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi'nin ilk seçiminde Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçildiğini anımsattı. Erdoğan'ın milletin desteğiyle görevine başladığını ifade eden Gül, Türkiye'nin yeni bir döneme, şahlanış dönemine girdiğine dikkati çekti.

Gül, Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçildiği hükümet sisteminde daha güçlü Türkiye'ye giden yolun, şahlanış döneminin ilk adımlarının atıldığını dile getirerek, bu tabloyu milletin oluşturduğunu, bu eserin sahibinin de millet olduğunu vurguladı.

'BAŞARILI BİR DÖNEM OLACAK'

Türk milletinin geleceğe olan tasarımının gerçekleştirildiğini bildiren Gül, tarihi bir gün olan dün, bunun mimarisinin yapıldığını belirtti. Abdulhamit Gül, Türkiye'yi daha güçlü, özgürlükçü, huzurlu bir geleceğin beklediğine dikkati çekti.Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tensipleriyle kendisine ikinci kez Adalet Bakanlığı görevinin verildiğini söyleyen Gül, makamların geçici olduğunun altını çizdi. Yeni dönemde hükümetin 100 gününde neler yapacağına ilişkin çalışmalar yapılacağını anlatan Gül, başarılı bir dönemin geçirileceğine inandığını dile getirdi.

Haberin Devamı

'GÜVEN VEREN BİR ADALET TESİS EDECEĞİZ'

Gül, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile bürokrasinin hantallıktan uzaklaşıp hızlı, etkin kararlar alacağı sürece girildiğini aktardı.Yeni hükümet sistemi kapsamında Adalet Bakanlığı'nda da birtakım düzenlemeler yapıldığını bildiren Gül, şöyle devam etti: "Bu dönemde biz Adalet Bakanlığı, hükümet olarak güven veren bir adalet tesis edeceğiz, temel yaklaşımımız bu. İzmir Kordon'daki vatandaşımız da Diyarbakır Sur'daki kardeşimiz de Samsun'daki vatandaşımız da Antalya'daki bir kardeşimiz de bu adalet duygusundan nasiplenecek. 'Türkiye'de güven veren bir adalet var' duygusunu oluşturmaya çalışıyoruz. Bu dönem bizim temel yaklaşımımız bu. İstanbul'daki, Şırnak'taki bir vatandaşımız da 'Ben bu devletin vermiş olduğu özgürlüklerin teminatı olarak bu hükümeti, Cumhurbaşkanını görüyorum. Özgürlüklerim geriye gitmeyecek, daha da ileri gidecek' inancıyla hep yaşayacaktır."

Haberin Devamı

Daha fazla hukuku, özgürlüğü, adaleti birlikte tesis edeceklerine işaret eden Gül, Bakanlık görevlileriyle bir araya gelerek önümüzdeki dönemde yapılacakların değerlendirildiğini bildirdi. Adalet Bakanı Gül, "Hiçbir vatandaşımız, etnik düşüncesinden, doğduğu yerden, inancından, yaşam tarzından dolayı asla öteki olmayacak." ifadesini kullandı.

Daha fazla hukukun, özgürlüğün inşa edileceğini anlatan Gül, Adalet Bakanlığı olarak bu duyguya, vizyona katkı sunmayı hedeflediklerini belirtti.

Türkiye'nin hükümet sistemleri krizlerini geride bıraktığını söyleyen Gül, Türkiye'nin zaman zaman darbeler, bürokratik engellemeler, vesayetlerle geriye götürüldüğünü vurguladı.

'İNSAN ODAKLI BİR YÖNETİM'

Gül, Türkiye'nin, istikrarlı, güvenli bir geleceğe doğru adım attığının altını çizdi. Daha az bürokrasinin, daha fazla insanın ve değerlerinin öne çıktığı yönetim sistemini arzuladıklarını ifade eden Gül, şunları kaydetti: "Millete hizmet etmede aksaklık yapanları da sistem içinde, bu hantallıktan uzaklaştıracak mekanizmalar olacak. Vatandaşa hizmet duygusuna, oy almış bir Cumhurbaşkanının vizyonuna ayak uyduracak şekilde bir üst yönetim sistemi kuruldu. Daha fazla hizmet, insan odaklı bir yönetim sistemini, hizmetleri, göreceğiz diye ümit ediyorum. Milletimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Milletin adamını Cumhurbaşkanı olarak seçen, Türkiye'nin güvenliği, huzuru, özgürlüğü için destek verene milletimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Hepsine sonsuz saygılarımızı sunuyoruz."

Haberin Devamı