Gazete Vatan Logo

Adalet Bakanı: Adli personelimizle kan bağışında bulunacağız

Bakan Gül: Hem Adalet Bakanlığındaki tüm arkadaşlarımız hem de Türkiye'de tüm adliyelerimizdeki yargı mensuplarımız ve personelimizle kan bağışında bulunacağız.İnsanların en hayırlısı insanlık için faydalı olandır

Adalet Bakanı: Adli personelimizle kan bağışında bulunacağız

Bağışta bulunan herkese ve Türk Kızılayına teşekkür eden Gül, kendisinin de fırsat buldukça kan bağışında bulunduğunu ifade etti. Bakan Gül, Türk Kızılayının disiplinli çalışması ve vatandaşların farkındalık düzeyinin artırılmasıyla yıllar önce hastanelerde yaşanan kan bağışı sıkıntısının en aza indirildiğini kaydetti.

Bakan Gül, sözlerine şöyle devam etti: "İhtiyacı olan birisine destek olmak tarif edilemez bir duygu. Bu kampanyalar bize bizi hatırlatan değerler. Bugün Bakanlık çalışanlarımızla, hakim ve savcılarımızla kampanyaya katkıda bulunduk. Kampanya, tüm Türkiye'de devam ediyor. Bunu daha da yaygınlaştırarak destek olmaya devam edeceğiz. Umarım daha sağlıklı bir gelecek hepimiz için mümkün olur." Gül, Bakanlık olarak verilecek desteğin kampanyaya önemli katkı sağlanmasını temenni ettiğini söyledi.

Bakan Gül, konuşmasının ardından Türk Kızılayı tarafından oluşturulan platforma geçti. Geçen hafta kan verdiğini belirten Gül, kök hücre bağışında bulundu.

Öte yandan, Gül, Türk Kızılayının çalışmaları hakkında da yetkililerden bilgi aldı.

Türk Kızılayı Genel Müdürü İbrahim Altan da daha önce düzenli bağışta bulunun kişilere madalya ve plaket verildiğini hatırlatarak şimdi bu uygulamanın kurumları da kapsayacak şekilde genişletildiğini söyledi.

Düzenli bağış yapan ve belirli sayıya ulaşılan kurumların da bu uygulamaya dahil edileceğini ifade eden Altan, "İlk madalyayı Meclisimize verdik, ikinci olarak da Adalet Bakanlığımıza verileceğini öngörüyoruz çünkü Adalet Bakanlığı personeli gerekli sayıyı dolduracaktır." dedi.

Haberin Devamı