Gazete Vatan Logo

Adalar manzarası Maltepe’yi uçurdu

Adalar manzarasıyla dikkat çeken Maltepe’de sanayi alanlarının dönüşmesiyle, konut piyasası da gelişti. Bölgede sahil manzarası sayesinde fiyatlar, yüksek seyrediyor

Anadolu yakasının kıyı şeridinde yer alan, Adalar manzarasına sahip ilçelerinden Maltepe’de, birbirinden lüks projeler yükseliyor. İstanbul’da prim potansiyeli yüksek ilçeler arasında gösterilen Maltepe’de Süreyyapaşa, İdealtepe ve Dragos inşaat yatırımcıların tercih ettiği bölgeler arasında yer alıyor. Bölgede ağırlıklı olarak müstakil ve tripleks villlalar yer alırken, son dönemde yapılan projelerde büyük metrekareli dairelerin yanı sıra 1+1, 2+1 tipi konutlara da yer veriliyor. Bölgedeki fiyatlar ise İstanbul’un diğer ilçelerine göre biraz daha yüksek. Fiyatlar, sahil kesimine yaklaştıkça milyon liralara kadar yükselebiliyor.

Dönüşüm başladı

Eva Gayrimenkul Değerleme Lisanslı Değerleme Uzmanı Deniz Şahinkaya’nın verdiği bilgilere göre, Maltepe bölgesinde birkaç yıl öncesine kadar minibüs yolu ve sahil yolu aksı daha çok konut ve küçük perakende caddelerinden, E-5 çevresi ise daha çok sanayi alanlarından oluşuyordu. Son yıllarda kentsel dönüşümün gündeme gelmesiyle büyük yatırımcılar sanayi alanlarını ve eski konutları lüks konut projelerine dönüştürmeye başladı ve ilçenin siluetinde ciddi değişiklikler meydana geldi. 2012 yılında hizmete giren Kadıköy-Kartal metrosu bölgenin erişilebilirliğini artırırken, özellikle D-100 Karayolu aksında ticari gayrimenkullerin sayısının son yıllarda arttığı gözlemleniyor. Kadıköy’ün sahil semtlerindeki konut fiyatlarına nazaran daha düşük fiyata konut sahibi olunabilmesi, Adalar manzarasına sahip olması, Bağdat Caddesi’ne ve ana arterlere yakınlığı Maltepe Bölgesi’nin tercih edilmesinde en önemli etkenler arasında sayılabiliyor.

Haberin Devamı

Fiyatlar yükselecek

Kartal’da Adalet Sarayı’nın inşa edilmesi, Kartal-Kadıköy metrosunun açılması ve gelecekte bu hattın Marmaray’a bağlanacak olmasıyla bölgede ofis/ev ofis yatırımları artmış, bu yatırımların etkileri Maltepe bölgesinde de hissedilmiştir. Halihazırda Kartal-Maltepe aksında konumlu ofisler Anadolu yakasının diğer ofis merkezlerine kıyasla daha düşük birim metrekare kira değerine sahip olmakla beraber bölgede emlak piyasasının hız kazanması sayesinde gelecekte oluşması beklenen talep artışı ile birlikte fiyatların yükselmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

İlk etap teslimleri yapıldı

DUMANKAYA İnşaat tarafından hayata geçirilen Ritim İstanbul’un 31 Mayıs’ta başlayan ilk etap teslimleri sona erdi. Toplam 1.113 konuttan oluşan projenin ilk etabındaki 97 daire, sahiplerine teslim edildi. Ritim İstanbul, bölgenin en büyük açık alışveriş merkezinden dev spor kompleksine, akıllı loft dairelerden home-office’lere, kültür merkezinden 37. kattaki ada manzaralı restorana ve kapısındaki metroya kadar daire sahiplerine yüksek standartlarda ayrıcalıklar sunuyor.

100 konutun inşaatı başladı

DAHA önce WBahçe ve WRoof adlı konut projelerini hayata geçiren Erguvan İnşaat - Demirbaş Yapı Ortaklığı’nın üçüncü projesi Loft Dragos’ta satışların yüzde 20’si tamamlandı. 25 milyon TL yatırımla Dragos’ta hayata geçirilen projede firma bünyesinde uygulanan kampanya kapsamında yüzde 30 peşinat verilerek 24 ay sıfır faizle vade yapılabiliyor. Loft Dragos projesi, 100 konut ve alanları 350 metrekare olan 1 ticari birimden meydana geliyor. 18 katlı tek bloktan meydana gelen projede, konutların tavan yüksekliği 3 metre olarak tasarlanıyor.

Haberin Devamı

Teslime hazır 320 daire satışa çıktı

ÖZDERİCİ GYO’nun, Maltepe’de eski Singer Fabrikası’nın bulunduğu arazisinde başlattığı 999 dairelik Nuvo Dragos projesinin ilk etabının teslimatına başladı. 484 daireden oluşan projenin ilk etabında, şu anda satışa hazır 320 daire bulunuyor. Nuvo Dragos, ağırlıklı olarak büyük metrekareli ve balkonlu 2+1 ve 3+1 dairelerden oluşuyor. E-5 Karayolu’nun deniz tarafında yer alan proje, Maltepe’nin en büyük alışveriş merkezi olan Carrefour MaltepePark’ın hemen yanı başında, Kartal- Kadıköy metro istasyonuna ise yakın konumda.