Gazete Vatan Logo

Aczmendi lideri için karar çıktı

Aczmendi lideri için karar çıktı

Aczmendiler'in lideri Müslüm Gündüz hakkında, Charlie Hebdo Dergisi'ne yapılan saldırıyı gerçekleştiren Kuaşi Kardeşler'i övücü nitelikte tweet attığı iddiasıyla başlatılan soruşturmada takipsizlik kararı verildi.

Aczmendi lideri Müslüm Gündüz hakkında "suçu ve suçluyu övmek" suçundan yürütülen soruşturma tamamlandı.

Soruşturma kapsamında Müslüm Gündüz'ün şüpheli sıfatıyla ifadesini alan İstanbul Cumhuriyet Savcılarından Hüseyin Nazmi Okumuş, şikayetçilerin ifadesinin alınması için Elazığ Cumhuriyet Savcılığı'na talimat yazdı. Şikayetçilerin talimatla alınan ifadesinin soruşturma savcılığına ulaşmasının ardından, Gündüz hakkında delil yetersizliğinden takipsizlik kararı verildi.

KUAŞİ KARDEŞLER İÇİN TWEET ATMIŞTI

Fransa'daki mizah dergisi Charlie Hebdo Dergisi'ne yapılan saldırıyı gerçekleştirdikleri iddia edilen Şerif ve Said Kuaşi kardeşler, saldırının ardından Fransa polisinin yaptığı operasyonla öldürülmüştü. Gündüz, Kuaşi kardeşlerin öldürülmesi üzerine Twitter hesabından "Fransa'da şehit düşen Kuaşi kardeşler ve yardımcısı için İstanbul Aczmendi Dergahı'nda kılınan gıyabi cenaze namazı" notuyla fotoğraf paylaşmıştı. Gündüz'ün bu tweeti üzerine savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştu. Suç duyurusunu değerlendiren savcılık, Gündüz hakkında, "suç ve suçluyu övme" suçundan soruşturma başlatmıştı.

Haberin Devamı

"KUAŞİ KARDEŞLER'İ METHETMİŞİM"

Müslüm Gündüz 7 Mayıs 2015 tarihinde savcılığa Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek savcılığa ifade vermişti. Avukatı ve 5 müridiyle birlikte adliyeden çıkış yapan Gündüz,lüks aracına binerken yaptığı açıklamada, "Fransa'daki Kuaşi kardeşler için çağrıldım. Onları methedici şeyler yazmışım Twitter'da. Birisi de şikayetçi olmuş. Onun için geldim" demişti