Gazete Vatan Logo

Açlıktan köpeğini öldürüp yedi!

Duyanları şaşkına çevirecek bir hayatta kalma hikayesi...

Kanada'nın Quebec eyaletinde üç ay önce kaybolan ve ölmek üzereyken bulunan Kanadalının macerası, duyanları şaşkına çevirdi. Maceraperest Kanadalının, hayatta kalabilmek için köpeğini ve ağaç kabuklarını yediği bildirildi.

Quebec Eyalet Polisi, usta bir hiking sporcusu olan 44 yaşındaki Marco Lavoie'nin kurtarılışını basınla paylaştı.

Polis Sözcüsü Ronald McInnis, "Bulduğumuzda donmak üzere ve 24 ya da en fazla 48 saat daha yaşayabilecek durumdaydı" dediği Marco Lavoie'nin, yeniden yemeyi ve içmeyi öğrenmeye başladığını söyledi.

Quebec'in sık ormanlarının olduğu James Körfezi bölgesinde 16 Temmuz'da başladığı doğa yürüyüşünden, uzun süre dönmeyen Lavoie için arama çalışmaları başlatılmıştı.

Sözcü McInnis, aylarca süren aramaların ardından, 21 Ekim'de Montreal'in 800 kilometre kuzeydoğusundaki Matagami Gölü civarında bulunan Marco Lavoie'nin, donmak üzereyken bölgeye bırakılan ekiple helikopterin inebileceği alana taşınarak kurtarıldığını anlattı.

Maceracı Kanadalının yakınlarının polise verdikleri bilgiye göre, Lavoie'nin kampını basan ayılar, kanosu başta olmak üzere diğer tüm hayati ekipmanlarını kullanılamaz hale getirmiş. Kamptaki yiyeceklerini de ayılara kaptıran Lavoie, köpeği ile vahşi doğada kalakalmış. Bir süre ağaç kabukları ve buldukları ile doyan Lavoie'nin, son olarak köpeğini taşla öldürüp yediğini anlatan yakınları, o bölgede son 30 yılda kaybolan kimsenin ne bulunabildiğini ve ne de geri dönebildiğini hatırlattılar.

Marco Lavoie'nin hastanedeki tedavisi devam ediyor.

Haberin Devamı