Gazete Vatan Logo

Açıl susam açıl!

Samsung Electronics'in yeni televizyonu 'Hi Tv' sesli komutla çalışıyor

Geçen yıl dünya genelinde 143 milyar dolar satış geliri elde eden Samsung Electronics, İstanbul’da gerçekleştirdiği Samsung Forum 2012 etkinliğinde cep telefonundan televizyona, beyaz eşyadan dizüstü bilgisayarlara yeni ürünlerini tanıttı. Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölgese’sindeki Samsung temsilcilerinin katıldığı foruma damgasını vuran ürünler, sesle kontrol edilen akıllı televizyonlar ve projeksiyonlu cep telefonu oldu. En geç Nisan başında Türkiye’de 5-15 bin lira arasında değişen fiyatlarla satışa sunulacak olan ES8000 Smart LED TV ve ES7500 Smart LED TV, ‘Hi TV’ komutuyla açılıyor, kullanıcının sesiyle kanal değiştiriyor, sesi kısıp yükseltiyor ve internette gezinme imkanı sunuyor. Aynı işlemler televizyonun üstündeki kamera sayesinde elle kontrol şeklinde de yapılabiliyor. 75 inç’e kadar ekran büyüklüğü olan televizyonda yüz tanıma özelliği de var.

Samsung ES8000’in içindeki çift çekirdekli işlemci ile kullanıcılar bir yandan web üzerinde gezinirken, diğer yandan birkaç uygulamayı çalıştırıp indirme işlemi yapabiliyor. Samsung ES8000 Smart LED TV ve Samsung ES7500 Smart LED TV serilerinin her ikisi de, 2D veya 3D olarak net görüntüler sağlayan en ileri teknolojilere sahip.

Akıllı Etkileşim; Smart TV sahiplerinin TV’leriyle Ses Kontrolü, Hareket Kontrolü ve Yüz Tanıma özellikleri sayesinde iletişim kurmalarını mümkün kılıyor. Angry Birds, Discovery Channel da dahil olmak üzere 1.400’den fazla Smart TV uygulamasına ek olarak Türkiye’de erişilebilen Warner Bros., Walt Disney ve National Geographic 3D içerikleri ile CNN Türk, İşTV gibi yüzlerce uygulama da kullanıcıların hizmetine sunuluyor. Samsung’un AllShare özelliği sayesinde tüketiciler bu içeriklere diğer akıllı cihazlarından da erişebiliyor.

Televizyonlar yenilenmeyecek güncellenecek

2012’de üretilen Samsung Smart TV’ler, TV ve yayın teknolojisindeki uzun vadeli gelişmelere göre güncellenebilecek şekilde tasarlandı. Dünyada ilk defa ve sadece Samsung tarafından sunulan Akıllı Gelişim teknolojisi ile yonga üzerinde bulunan on-chip sistemi sayesinde her yıl yeni bir televizyon almadan, yeni teknolojiler mevcut televizyona entegre edilebilecek.

İster konuşun ister tavanda video izleyin!

SAMSUNG’UN Galaxy cep telefonu serisinin en yeni üyesi Samsung Galaxy Beam, kullanıcıların multimedya içeriklerini diledikleri yerde görüntülemelerine ve paylaşmalarına olanak sağlayan bir projektör özellikli akıllı cep telefonu. Cihazda kayıtlı içeriği doğrudan duvara, tavana veya o an yakındaki düz yüzeylere yansıtmak mümkün. Galaxy Beam ile 50 inç’e kadar geniş bir perdeye/yüzeye yansıtılarak istendiği anda yüksek çözünürlük ve netlikte içerik izlenebiliyor. Cihazda projektör özelliği için özel bir uygulama yer alıyor. Bu uygulama içerik seçimini kolaylaştırıyor ve projektörü yalnızca birkaç basit adımda devreye sokuyor.

Haberin Devamı