Gazete Vatan Logo

Açıköğretim Lisesi (AÖL) sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Sınav soruları yayınlandı mı?

18 Mart ve 19 Mart 2017 tarihlerinde yapılan AÖL sınavına gören öğrenciler sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını meraklı gözler ile bekliyor. Sınav ile ilgili detaylar haberimizde!

Açıköğretim Lisesi (AÖL) sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Sınav soruları yayınlandı mı?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan AÖL 2. dönem sonu sınavları 18-19 Mart tarihlerinde 3 oturum olarak yapıldı. Sınavın soru ve cevapları MEB’in aol.meb.gov.tr resmi internet sitesinden öğrenci numarası ve şifresi kullanılarak sorgulanabilecek.

AÖL SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

AÖL SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!


Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

AÖL ikinci dönem sonu sınavlarının sonuçlarının adaylara duyurulacağı tarih, MEB’in aol.meb.gov.tr internet sitesinde bulunan 2017 yılı eğitim öğretim yılı iş takviminde açıklandı. Takvime göre sonuçlar 21 Nisan 2017 tarihinde adaylara duyurulacak. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından mezun olamayan öğrenciler, yapılacak olan bir sonraki sınava katılabilmek için kayıt yenileme işlemini zorunlu olarak yapmaları gerekmektedir.

Açıköğretim Lisesi Mezuniyet Şartları Nelerdir?

Açıköğretim lisesi öğrencilerin mezun olabilmeleri için gerekli olan koşullar şunlardır;
Öğrenim görülen toplam dönemlerin en az 8 ve üzerinin olması gereklidir. Toplam kazanılan kredi sayısının 192 olması ve ortak derslerinin tamamının başarılı olarak geçilmesi ya da muaf olunması gerekmektedir.
Dil anlatım dersinde muafiyet durumu söz konusu olmadığından mutlaka başarılı olarak geçilmelidir.

Genel Kültür hariç alan kredisi 80 ve üzerinde olmalıdır. Alan derslerinin tümünden en az 1 defa sınava girilmiş olması gereklidir. Açık Lise mezunu olduktan sonra YGS için başvuru yapma şansınız da bulunmaktadır. Ancak sınava girebilmeniz için belirlenmiş olan kredi miktarınızın yeterli sayıda ya da daha üzerinde olması gerekmektedir.

AÖL Sınav Sonuçlarına İtiraz

Sınav sonuçları açıklandıktan sonra adaylar sınav sonuçlarına itiraz edebilirler. Sonuçların açıklanmasının ardından 5 gün içinde itiraz işleminin yapılması gerekmektedir. İtiraz işlemi yapmadan önce Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye işletmesinin
Türkiye Halk Bankası’nın Ankara/Küçükesat, Türkiye Vakıflar Bankası’nın Ankara/Merkez ya da
T.C. Ziraat Bankası’nın Ankara/Beşevler şubesine 20 TL itiraz ücreti yatırılması gereklidir.

Açık Lise’ye Kimler Başvurabilir?

a) İlköğretim okulu ya da ortaokul mezunu olan kişiler,
b) Lise ve meslek lisesinden ayrılmış olanlar,
c) Yurt dışında eğitim görmüş, İl Müdürlüğü veya Yurt dışındaki Eğitim Müşavirliği’nden (a) ve (b) maddelerindeki şartlardan birisini taşıyan Denklik Belgesi almış olanlar Açık Lise için başvuru yapabilir.

AÖL 3. Dönem Sınav Ne Zaman Yapılacak?

MEB tarafından Açık Lise’de okumakta olan öğrenciler için her yıl 3 tane sınav yapılmaktadır. Bu yıl sınavların 2 tanesi yapıldı. Açık Lise 2017 yılı 3. dönem sınavları da 1 Temmuz ve 2 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek. 3. dönem yapılacak olan sınava ait giriş belgeleri de 16 Haziran 2017 tarihinde alınabilecek. Açık Lise öğrencilerine sınav giriş belgeleri posta ile adreslerine gönderilmeyecektir. Sınav giriş belgeleri sadece MEB’in aol.meb.gov.tr resmi internet sitesinden alınabilecektir.

Haberin Devamı