Gazete Vatan Logo

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) sınav soruları ve cevapları ne zaman yayınlanacak?

AÖF final sınavları başladı! Anadolu Üniversitesi açıköğretim fakültesinde kaydı olan öğrenciler bugün final sınavlarına girdiler. Anadolu Üniversitesi AÖF sınavları hakkında detayları bu haberimizden öğrenebilirsiniz.

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) sınav soruları ve cevapları ne zaman yayınlanacak?

Günümüzde üniversite okuyan gençlerin belli bir kesimi örgün öğretim değil, açıköğretim fakültelerinde eğitim görmekte ya da hem örgün öğretim görüp hem de ikinci üniversite için açıköğretim fakültelerine kayıt yaptırarak eğitim görmektedirler. Anadolu Üniversitesi, yaptığı çalışmalar sonucu bünyesinde açıköğretim fakültesinde önlisans ve lisans programlarını eğitime açmıştır. Bu fakülte kapsamında eğitim gören öğrenciler örgün öğretimde olduğu gibi belli tarihlerde düzenlenen sınav programları sonucu sınava girerler. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi(AÖF) belirlediği tarihleri kendi web sitesi üzerinden açıklamaktadır. Öğrenciler bu site üzerinden sınav tarihlerini, sınav giriş belgelerini, sınav yerlerini, sınav sonuçlarını kendilerine verilen şifre ile öğrenci bilgi sistemine giriş yaparak öğrenebilirler.

AÖF SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

AÖF SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

Anadolu Üniversitesi AÖF eğitim gören öğrencilerine final sınavlarının 14 Ocak Cumartesi ve 15 Ocak Pazar tarihlerinde yapılacağını duyurdu. Öğrenciler sınava girerken yanlarında sınav giriş belgelerini götürmeyi unutmamalıdır.

Sınav Giriş Belgesi Nasıl ve Nereden Alınır?

Öğrenciler sınav giriş belgelerini sınav tarihinden önce AÖF bürolarından veya Anadolu Üniversitesi AÖF web sitesi içerisinde yer alan Öğrenci Giriş bölümünden T.C. Kimlik numarası ve şifreleri ile giriş yaparak kendi sayfalarından alabileceklerdir. Öğrenciler sınav giriş belgesinde yer alan sınav il, ilçe, bina, salon, sıra, tarih ve saatte sınava girmek zorundadırlar.

Anadolu Üniversite AÖF’nde Sınav Puanları Nasıl Hesaplanmaktadır?

Anadolu Üniversitesi’nin belirlediği sisteme ve yaptığı açıklamaya göre Açıköğretim Fakültesinde(AÖF) okuyan bir öğrencinin aldığı derslerden başarıyla geçmiş olması için gerekli şart şu şekilde açıklanmıştır:

"Anadolu Üniversitesi AÖF not ortalamasının -başarılı- sayılması için öğrencinin güz dönemi (1. dönem) derslerini başarılı şekilde vermiş olması gerekmektedir. Bunun ardından bahar dönemi (2. dönem) sınavlarından aldığı notların 2.00 ve üzerinde not ortalaması vermesi beklenmektedir."

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi(AÖF)’nde Derslerden Başarılı Sayılmak İçin İşleyen Not Sistemi Ne Şekildedir?

Açıköğretim Fakültesi(AÖF) resmi not sistemi şu şekildedir:

84 – 100 AA 4,00 Geçti

77 – 83 AB 3,70 Geçti

71 – 76 BA 3,30 Geçti

66 – 70 BB 3,00 Geçti

61 – 65 BC 2,70 Geçti

56 – 60 CB 2,30 Geçti

50 – 55 CC 2,00 Geçti

46 – 49 CD 1,70 Ortalamaya Bazlı Geçti

40 – 45 DC 1,30 Ortalamaya Bazlı Geçti

33 – 39 DD 1,00 Ortalamaya Bazlı Geçti

0 – 32 FF 0,00 Kaldı

Sınava Girecek Olan Adaylara Yapılan Uyarılar Nelerdir?

Anadolu Üniversitesi, sınava girecek olan öğrencilerine bazı önemli uyarılarda bulunmuştur. Uyarılar şu şekildedir;

-Sınava gireceğiniz binayı, en geç sınavdan 1 gün önceden görmeniz yararınıza olacaktır.

-Sınava girmeniz için gerekli olan “Sınav Giriş Belgesi” ve "Resimli ve Onaylı Kimlik" (Resimli ve soğuk damgalı nüfus cüzdanı, sürücü dokümanı, müddeti geçerli pasaport) dokümanlarınızı sınava gitmeden önce kesinlikle hazırlayın.

-Sınav saatinden 1 saat önce sınava gireceğiniz binanın kapısında hazır bulunmalısınız.

-Sınavın ilk 15 dakikası dolduktan sonra, her ne sebeple olursa olsun hiçbir öğrenci sınava alınmayacaktır.

-Sınava girebilmeniz için gerekli belgeler dışında hiçbir nesneye izin verilmeyecektir.

-Cevap kağıdınız üzerine kitapçık türünü(A, B, C, D) kodlamayı unutmayınız. Türünü kodlamayan veya birden çok kodlama yapan öğrencinin sınavı geçersiz sayılacaktır.

-Sınavınız değerlendirilirken doğru cevaplarınızdan yanlış cevaplarınızın sayısının dörtte biri düşülecek ve kalan sayı üzerinden puanınız hesaplanacaktır. Bu nedenle, hakkında hiçbir fikriniz olmayan soruları boş bırakınız.

Haberin Devamı