Gazete Vatan Logo

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) sınav sonuçları açıklandı!

Öğrenciler tarafından merak ile beklenen Açıköğretim Fakültesi (AÖF) sınav sonuçları açıklandı. 29 Nisan ve 30 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen AÖF sınavlarına 1 milyondan fazla öğrenci girdi. Sınava giren adaylar, sınav sonuçlarını Anadolu Üniversitesi’nin resmi internet sitesinden aday şifreleri ve T.C. kimlik numaralarını girerek öğrenebilirler. AÖF sınav sonuçlarına itiraz nasıl yapılır? Final sınavları ne zaman yapılacak? İşte detaylar…

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) sınav sonuçları açıklandı!

2017 Referandumu nedeniyle 29-30 Nisan tarihlerine ertelenmiş olan AÖF sınavlarının sonuçları açıklandı. Yapılan açıklama göre, AÖF vize sınavlarına toplam 1 milyon 35 bin 601 öğrenci katılmıştır.

2017 AÖF SINAV TARİHLERİ

Anadolu Üniversitesi tarafından yayınlanmış olan 2016-2017 öğretim yılı sınav takvimine göre, bahar dönemi dönem sonu sınavları 3 Haziran ve 4 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek. Üç ders sınavı da 22 Temmuz 2017 tarihinde yapılacak.

AÖF SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıki link bilgilendirme amaçlıdır.

AÖF SINAV SONUÇLARINA NASIL İTİRAZ EDİLİR?

AÖF sınavına giren öğrenciler, sınavda sorulan sorular, sınavın uygulanması ve sınav sonuçları ile ilgili olarak inceleme talebinde bulunarak itiraz hakları bulunmaktadır. Öğrencilerin sınav için yapacakları itiraz işlemleri, yayınlanan kılavuz ve protokole göre belirlenmiş olan kurallara göre, belirlenen süre içerisinde yapılabilir. İtiraz için belirlenen kurallar ve süre dışında yapılacak olan itiraz işlemleri değerlendirmeye alınmaz. Sınava girmemiş olan öğrenciler ile sınavı geçersiz sayılan adayların da yapacakları sınav itiraz işlemleri dikkate alınmaz. İtiraz etmek isteyen adaylar, sınav sonuçlarının açıklandığı tarihten itibaren 5 iş günü içerisinde Açıköğretim Merkez Büro Yöneticiliği adresine dilekçe ulaştırmalıdır. Bunun dışında mail ile de dilekçe gönderimi yapılabilir. Böylece itiraz işleminin daha hızlı gerçekleşmesi sağlanır. Sınav itirazı için gönderilecek itiraz dilekçesinin üstünde adayın adı, soyadı ve T.C. kimlik numarası ile cep telefonu gibi bilgilerinin de yer alması gereklidir. Dilekçe gönderimi sonrasında yapılan itiraz için Anadolu Üniversitesi tarafından itiraza yönelik olarak geri dönüş yapılır.

AÖF BAŞARI NOTU NASIL HESAPLANIR?

Açıköğretim sisteminde öğretim yapılan programlar için yapılan sınavların sonucunda alınmış olan notların, başarı notuna katkı oranı şu şekildedir: ara sınav notunun %30’u, dönem sonu sınavının da %70’idir.

Bir dersin başarı notu hesaplama işlemi; (ara sınav notu X %30) + (Dönem sonu sınavı X %70) değerlerinin toplanması ile hesaplanır.

Örneğin Çağdaş Felsefe dersi ara sınavında öğrencinin almış olduğu 60 ve dönem sonu sınavından almış olduğu notta 80’dir. Öğrencinin başarı notu hesaplaması şu şekilde yapılır;
Başarı Notu = (60 X %30) + (80 X %70) = 18 + 56 = 74
Başarı notu 74 olarak hesaplanmış olur.

AÖF 3 DERS SINAVI NEDİR?

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrencisi olanların 3 dersten başarısız olmaları ve bu 3 dersi vermeleri durumunda mezun olmalarını sağlamak için 3 ders sınavı uygulanmaktadır. 2016-2017 öğretim programına göre üç ders sınavları 22 Temmuz 2017 tarihinde gerçekleştirilecektir.

Haberin Devamı