Gazete Vatan Logo

Açıkhava'da sinema ve tiyatro

27. Yıl ENKA Kültür Sanat Buluşmaları’nda açıkhava etkinlikleri yaz akşamlarına keyif katmaya devam ediyor. Dot’un İki Kişilik Yaz oyunuyla başlayacak etkinlikler; Oscar ödüllü Whiplash ve American Sniper filmleri, tiyatro.İN’in Katil Joe oyunu ile hafta boyunca sanatseverleri Eşref Denizhan Açıkhava Sahnesi’nde buluşturuyor.

Sanatın tüm renklerini izleyicisiyle buluşturan ENKA Kültür Sanat, 27. yılında da dolu dolu açıkhava etkinlikleriyle sanat dolu bir yaz hayal ediyor. Temmuz ayı boyunca hemen her akşam bir etkinliğe sahnesini açan ENKA Kültür Sanat, bu hafta da sinemadan tiyatroya ve film gösterimlerine birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak. 27. Yıl ENKA Kültür Sanat Açıkhava Buluşmaları’nda yeni hafta, 6 Temmuz Pazartesi akşamı Dot’un İki Kişilik Yaz oyunuyla başlayacak. İki yaralı karakterin bir tesadüfler zinciri sonunda karşılaşmasını anlatan oyun, izleyicisinin aşka olan inancını tazeleyerek tiyatroseverleri çılgın ve güzel bir maceraya sürükleyecek. 7 Temmuz Salı akşamı ise ENKA seyircisi, Damien Chazelle’in yönettiği; J.K. Simmons, Miles Teller ve Paul Reiser’ın rol aldığı Oscar ödüllü Whiplash filmini ıhlamur kokuları eşliğinde izleyecek. Eşref Denizhan Açıkhava Sahnesi’nde gösterilecek haftanın ikinci sinema filmi, efsane oyuncu Clint Eastwood’un yönettiği American Sniper olacak. Bradley Cooper, Sienna Miller ve Kyle Gallner’ın rol aldığı film, 8 Temmuz Çarşamba akşamı ENKA perdesine yansıyacak.

Sezonun büyük ilgi gören oyunlarından ?tiyatro.iN’in 5 ödüllü oyunu Katil Joe, 9 Temmuz Perşembe akşamı ENKA seyircisiyle buluşacak. Toplumsal sınıflar arasındaki uçurumlara ve alt sınıfın popüler kültür araçlarıyla ilişkisine çarpıcı bir eleştiri getiren kara komedi, uyuşturucu, para, televizyon etkisinde uyutulmuş traji-komik hayatları sahneye taşıyacak.

1 – 31 Temmuz 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek 27. Yıl ENKA Kültür Sanat Açıkhava Buluşmaları; 10 sinema, 7 konser, 2 tiyatro, 2 müzikal, 2 modern dans ve 1 sergi ile Temmuz akşamları sanatın tüm dallarını seyircisiyle bir araya getirecek.

Haberin Devamı