Gazete Vatan Logo

Açık öğretimde sınıf geçme sistemi değişti mezun sayısı arttı

Milli Eğitim Bakanlığının Açık öğretim ortaokul öğrencilerine yönelik aritmetik ortalama ile sınıf geçme sisteminin getirilmesi sayesinde mezun sayısı 55 bine ulaştı.

Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) açık öğretim ortaokulu öğrencilerine yönelik aritmetik ortalama ile sınıf geçme yöntemini getiren mevzuat düzenlemesi sayesinde 55 bin öğrenci mezun oldu. Resmi Gazete'de yayımlanan 14 Kasım 2014'te MEB Açık Öğretim Ortaokulu Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikle ortalama ile sınıf geçme notu 50'den 45'e indirilerek aritmetik ortalama ile sınıf geçme yöntemi uygulamaya konulmuştu.

Bu durumda sınıfının bütün derslerinin sınavlarına girmiş olmak, aralarında Türkçe dersi bulunmamak ve derslerin başarı puanlarının aritmetik ortalaması en az 45 puan olmak kaydıyla en fazla 2 başarısız dersi olanlar için aritmetik ortalama ile ders geçme kolaylığı sağlanmıştı ve bu konuda oluşan mağduriyetler giderilmişti.

Yönetmelik değişikliği ile yaklaşık 55 bin öğrencinin mezun olduğu bildirildi. 65 bin kayıt yeniledikten sonra mezun olacak öğrencinin bulunduğu kaydedilirken, ayrıca 220 bin öğrencinin de kayıt yeniledikten sonra bir üst sınıfa geçebilecek duruma geldiği ifade edildi.

Haberin Devamı

Açık Öğretim Okulları, çeşitli nedenlerle öğrenimini tamamlayamayarak örgün öğrenim çağının dışına çıkmış bireylere öğrenimlerini tamamlama imkanı veren kurumlar. Bu kumlardan biri olan Açık Öğretim Ortaokulu 1998 yılında kuruldu ve kurulduğu tarihten bugüne kadar 1 milyon 289 bin 201 vatandaş kayıt oldu ve kayıt olan bu öğrencilerden 517 bin 617'si öğrenci mezun edildi.