Gazete Vatan Logo

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) sınavları ne zaman yapılacak?

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) sınavı tarihi binlerce öğrenci tarafından yoğun bir şekilde araştırılıyor. Okulu bırakan ya da çeşitli nedenlerden dolayı bırakmak zorunda kalan öğrenciler, öğrenimlerini açıktan sürdürebiliyor. Millî Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Açık Öğretim Lisesi Sınavları, ne zaman yapılacak? AÖL 1. Dönem Sınav tarihi belli oldu mu? AÖL güz dönemi sınavları hakkında ayrıntılı bilgiler…

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) sınavları ne zaman yapılacak?

Lise eğitimini dışarıdan tamamlamak için Açık Öğretim Lisesi okuyan binlerce öğrenci, AÖL sınavları ne zaman yapılacak? Diye soruyor. MEB’den yapılan açıklamada sınav giriş yerleri de 4 Aralık’ta öğrenilebilecek. Peki, Açık Öğretim Lisesi (AÖL) sınavları ne zaman yapılacak? İşte detaylar…

AÖL 1. DÖNEM SINAVLARI NE ZAMAN?

Millî Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) yayımladığı sınav takvimine göre; AÖL 2019-2020 eğitim dönemi 1. Dönem sonu sınavları 07-08 Aralık 2019 tarihinde yapılacak. Öğrenciler, AÖL sınavına giriş yerlerini 4 Aralık’ta öğrenecek.

AÖL SINAV SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Sınav sonuçları sisteme kullanıcı adı ve şifresiyle girdikten sonra öğrenilebilir. Ayrıca Alo 147 çağrı merkezini arayarak ta sınav sonuçlarınızı öğrenebilirsiniz.

Dönem dersleri kısmından ise önceki dönemlere ait sınav sonuçlarınızı öğrenebilirsiniz.

AÖL ÇIKMIŞ SORULAR İÇİN TIKLAYIN

AÖL DİPLOMASI NASIL ALINIR?

Açık Öğretim Lisesi’nden mezun olan öğrenciler diplomalarını sınava giren tarihten yaklaşık 2-3 ay sonra alabilirler. Diplomayı, bulunduğunuz ildeki, Koordinatör Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerinden alabilirsiniz.

Haberin Devamı

Diplomayı bir başkası alacak ise, kişinin noterden vekil tayin edilmesi gerekmektedir.

AÖL MEZUNİYET ŞARTLARI NELER?

* Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması,

* Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması,

* Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması, Dil ve Anlatım /Türk Dili ve Edebiyatı dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması,

* Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava girmiş olması gerekmektedir.

AÖL SINAVINA GİRİŞTE GEREKLİ BELGELER

Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı, Açık Öğretim Lisesi Sınava Giriş Belgesi, Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı (ya da eşdeğer bir kimlik kartı) sınava giren öğrencilerin yanında olmalıdır.

Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı ve Sınava Giriş Belgesi yanında bulunmayan öğrencilerin geçerli bir kimlik kartıyla (nüfus cüzdanı, ehliyet, pasaport) salon yoklama listelerinde isimleri olmaları halinde sınava alınacaklardır. Ayrıca, sınav günü yanınızda kurşun kalem ve silgi bulundurun!

Haberin Devamı