Gazete Vatan Logo

AÖL sınav takvimi ne zaman açıklanacak? (2016-2017)

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinden her yıl açık öğretim lisesi (AÖL) sınavları yapılıyor. AÖL yeni dönem tarihleri ve sınav takvimi henüz açıklanmadı. AÖL sınav tarihleri ne zaman açıklanacak? Merak edilen soruların cevaplarını sizler için derledik.

AÖL sınav takvimi ne zaman açıklanacak? (2016-2017)

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlene açık öğretim lisesi (AÖL) sınav tarihleri öğrenciler tarafından merak ediliyor. MEB tarafından açık öğretim sınav tarihleri hakkında henüz bir açıklama yapılmadı. İşte açık öğretim sınav tarihlerine ilişkin merak edilenler…

AÖL sınav tarihleri ve yeni eğitim yılı adaylar tarafından bekleniyor. MEB Açık Öğretim Lise için ek sınav başvuru işlemleri 25-27 Eylül tarihleri arasında yapılacağından Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme işlemleri 29 Eylül tarihinden itibaren tekrar yapılmaya başlanacaktır. Adaylar sınavları ve başvuru tarihlerini merak ederken kurumdan sın dakika açıklamaları gelmeye devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı yeni eğitim öğretim yılı iş takvimini henüz yayınlamadı. İşte konu hakkında bazı ayrıntılar...

Sınav tarihlerini yanı sıra adayların dikkat etmesi gereken işlemlerden biride kayıt işlemleri oldu. Yeni Kayıt tarihleri, Açık Öğretim Lisesi resmi web sitesinde yayınlanan iş takviminde belirtilen tarihler arasında başvuru şartlarını taşıyan vatandaşlarımız, Açık Öğretim Lisesine Yeni Kayıt yaptırabilirler. Açık Öğretim Lisesi Yeni Kayıt işlemleri tüm Halk Eğitimi ve Mesleki Eğitim Merkezlerince yapılmaktadır.

Haberin Devamı

KAYIT YENİLEME ve YENİ KAYIT İŞLEMLERİ

Adayların dikkat etmeleri gereken hususlardan biride Kayıt Yenileme ve Yeni Kayıt İşlemleri oldu. MEB konu hakkında internet sitesinden bir son dakika açıklaması yaptı. Açıklamada "Ek sınav başvuru işlemleri 25-27 Eylül tarihleri arasında yapılacağından Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme işlemleri 29 Eylül tarihinden itibaren tekrar yapılmaya başlanacaktır" denildi.

YENİ KAYIT İŞLEMLERİ

Yeni Kayıt tarihleri, Açık Öğretim Lisesi resmi web sitesinde yayınlanan iş takviminde belirtilen tarihler arasında başvuru şartlarını taşıyan vatandaşlarımız, Açık Öğretim Lisesine Yeni Kayıt yaptırabilirler. Açık Öğretim Lisesi Yeni Kayıt işlemleri tüm Halk Eğitimi ve Mesleki Eğitim Merkezlerince yapılmaktadır. Yeni kayıt için aşağıda sıralanan evrakları tamamlayanlar ilan edilen Yeni Kayıt tarihleri arasında bölgelerinde bulunan en yakın irtibat bürosuna başvurarak kayıtlarını yaptırabilirler. Yeni Kayıt işlemleri için aşağıda sıralanan 3 adımı takip ediniz.

Haberin Devamı

İLK ADIM: Açık Öğretim Lisesine yeni kayıt yaptıracak öğrenci adayı her yıl belirlenen yeni kayıt katılım bedelini ödemek zorundadır. 2016 yılında bir dönem için Yeni Kayıt katılım bedeli 40 TL.'dir. Bu bedelin; 30 TL.'sini Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası veya Halk Bankasının (Halk Bankası ayrıca havale ücreti talep etmektedir) herhangi bir şubesine T.C. Kimlik numaranızı beyan ederek Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü, MEB Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü hesabına , ödeyiniz ve dekontunu muhafaza ediniz.

İKİNCİ ADIM: Yeni Kayıt ücretini yatırdığınıza dair dekont ve "Yeni Kayıt Başvurusu İçin Gerekli Evraklar" başlığı altında yer alan durumunuza uygun maddede belirtilen belgeler ile birlikte bulunduğunuz yerdeki irtibat bürosuna gidiniz. Açık Öğretim Lisesi Yeni Kayıt iş ve işlemlerini yapmak üzere görevlendirilen İrtibat Büroları listesi için buraya tıklayınız. Bu aşamada nüfus kayıt bilgileriniz, adresiniz, resminiz, getirdiğiniz belgelere(tasdikname, diploma, denklik belgesi vb.) ait bilgiler Açık Öğretim Lisesi Bilgi sistemine kaydedilir, öğrenci numaranız ve geçici şifreniz oluşturulur. İrtibat Bürosu , sisteme kaydedilen bilgilerin bir nüshasını da tarafınıza verir.

Haberin Devamı

AÖL KAYITLARI İÇİN TIKLAYIN!

ÜÇÜNCÜ ADIM: Öğrencilik durumunuz Aktif hale geldikten sonra, size verilen öğrenci numarası ve şifrenizle sisteme girip derslerinizi seçmelisiniz. Ders seçimi işlemini nasıl yapacağınız konusundaki açıklamalar için buraya tıklayınız.

SINAV TAKVİMİ

I. DÖNEM SONU SINAVLARI 07­ - 08 Ocak 2017

2016­-2017 Eğitim­ Öğretim yılı II. dönem yeni kayıt işlemleri 20 Ocak­ - 05 Şubat 2017

II. DÖNEM SONU SINAVLARI 18 – 19 Mart 2017

III. DÖNEM SONU SINAVLARI 01­ - 02 Temmuz 2017

KİMLER KAYIT YAPABİLİR?

İlköğretim okulu/ortaokul mezunu olanlar. Bakanlığımıza bağlı veya diğer bakanlıklara bağlı ortaöğretim düzeyindeki genel lise ve Meslek Liselerinden ayrılanlar. Astsubay hazırlama okulları, askeri ve polis okulları, anadolu öğretmen liseleri, sağlık meslek liseleri, anadolu güzel sanatlar liseleri, spor liseleri, sosyal bilimler liseleri, askeri liseler, anadolu lisesi türü okulların fen liseleri alanı programı uygulayan liselerden ayrılanlar, resmî ve özel anadolu liseleri, yabancı dil ağırlıklı liseler, sağlık meslek liseleri ve fen liselerinden ayrılanlar. Açık Öğretim Lisesine veya Mesleki Açık Öğretim Lisesine kayıtlı ancak öğrencilik durumu Silik olanlar, ya da Açık Öğretim Lisesinden veya Mesleki Açık Öğretim Lisesinden tasdikname alanlar. Yurt dışında öğrenim görmüş olup, İl Milli Eğitim Müdürlükleri ya da Yurt Dışındaki Eğitim Ataşeliklerinden Denklik Belgesi alanlar.

Haberin Devamı

MEZUNİYET ŞARTLARI

Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması, Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması, Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması, Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması, Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava girmiş olması.

SINAV BAŞARI PUANI

Sınavlarda her ders için çoktan seçmeli 20 soru sorulmaktadır. Açık Öğretim Lisesinde dersler 100'lük not sistemi ile değerlendirilmektedir. Bir dersten başarılı olmak için, en az 9 soruya doğru cevap vererek 45 puan almanız gerekmektedir.