Gazete Vatan Logo

Açık ara en ucuzu

TOKİ’nin İstanbul Kayaşehir’de orta gelire yönelik satışa sunduğu 605 konut ilk günden büyük ilgi gördü, bilgi almak isteyenler tanıtım ofisine gitti. Yıl sonuna kadar teslim edilecek konutlar, bölgede özel sektörün yaptığı projelere göre yüzde 33 daha avantajlı

Açık ara en ucuzu

Toplu Konut İdaresi’nin İstanbul Kayaşehir’de orta gelir grubuna yönelik satışa sunduğu konutlar ilk günden talep görmeye başladı. Projenin Kayaşehir’de yer alan tanıtım ofisini sabahın erken saatlerinde vatandaşlar bilgi almak için ziyaret ederken, isteyen projenin örnek dairelerini de gezme fırsatı buldu.

Projede 90 adet 1+1, 277 adet 2+1, 192 adet 3+1, 46 adet 4+1 daire yer alıyor. Daire fiyatları 1+1’ler için 160 bin 185 lira ile 302 bin 676 lira, 2+1’ler için 237 bin 909 lira ile 440 bin 756 lira, 3+1’ler için 384 bin 603 lira ile 516 bin 283 lira, 4+1’ler için 536 bin 671 lira ile 620 bin 49 lira arasında değişiyor. Buna göre, metrekare fiyatları ortalama 3 bin 700 ile 4 bin lira arasında. Kayaşehir bölgesi, markalı konut projelerinin de yoğun olarak yer aldığı bir bölge. Markalı projelerde metrekare fiyatları 5 bin 500 ile 6 bin lira arasında seyrediyor. Bu durumda TOKİ’nin orta gelir grubu için sunduğu konutlar yaklaşık yüzde 33 avantaj sağlıyor.

Orta gelire yönelik

Projenin ödeme koşullarına bakıldığında, yüzde 25 peşinat karşılığında 120, yüzde 40 peşinat karşılığında 144 aya kadar vadelendirme yapılıyor. Hem uzun vade hem de kefilsiz, bankasız ödeme seçeneğinin sunulması, bankaların konut kredisi vermekten kaçındığı bu dönemde vatandaşa bir avantaj daha sunuyor.

Haberin Devamı

Taksitlerin 667 liradan başladığı 605 konut için 2 Nisan-11 Nisan tarihleri arasında talep toplanacak. İsteyenler Halkbank’ın İstanbul’daki tüm şubelerine 5 bin lira yatırarak kuraya katılabilecek. 25 Nisan’da kuralar çekilecek. Kura çıkmazsa başvuru bedeli 2 Mayıs’tan itibaren iade edilecek.

TOKİ Başkanı Ergün Turan, Kayaşehir’deki projede incelemelerde bulunurken, örnek daireyi de ziyaret etti. Örnek dairede VATAN’ın sorularını yanıtlayan Turan, projeye yoğun talep beklediklerini söyledi. İstanbul’da en büyük beklentinin alt gelir grubundan geldiğini anlatan Turan, “Anadolu’da alt gelir grubundan gelen talebi karşılayabiliyoruz. Bu konuda iddialıyız ancak İstanbul’da talep çok yüksek. 605 konutu da orta gelir grubuna yönelik satışa sunuyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yıl sonunda teslim

Konutların kaba inşaatının tamamlandığını, inşaatın da yüzde 80 oranında bitirildiğini anlatan Ergün Turan, “Hedefimiz yıl sonuna kadar bu konutları teslim etmek. Hatta dokuzuncu, onuncu aylarda bile teslim edebiliriz. Burada sadece bir konut projesi değil, mahalle kavramını ön plana çıkaran bir proje inşa ediyoruz. Yatay mimari ile de bunu destekliyoruz” diye konuştu.

Ebeveyn banyosu bile var

Projede, etrafında dükkanların olduğu, bisiklet yollarının, spor alanlarının, caminin ve çarşının bulunduğu, büyük bir meydana açılan ve meydanda kafe ve restoranların yer aldığı bir mahalle konsepti yer alıyor. Dairelerin içi de özel sektörün yaptığı projeleri aratmıyor. 3+1 ve 4+1 gibi büyük metrekareli dairelerde ebeveyn banyosu bile yer alıyor.

2 yıl satış yok

Ergün Turan, konut sahibi olanların 2 yıl satamayacağını belirterek, “Önceliğimiz konutu kullanacak vatandaşlarımız” dedi.

Bir müjde de Silivri’ye

TOKİ Başkanı Ergün Turan, alt gelir grubu için Silivri’de 1.400 konutu satışa çıkaracaklarını belirterek, Silivri’deki projenin arsasını satın aldıklarını, inşaat işleri için ihalenin bu ayın sonunda yapılacağını söyledi. Turan, “Sekiz ve dokuzuncu aylarda 1.400 konutun kurasını çekmiş olacağız” dedi. Turan, bu yıl içinde Hoşdere ve Kayabaşı’nda da proje satışa sunacaklarını ifade etti.

Haberin Devamı

Başvuru şartları

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

- 18 yaşını doldurmuş olmak

- Daha önce TOKİ’den hiç konut sahibi olmamak.

- Konut sahibi olmamak.

- İstanbul’da 30 Nisan 2016’dan itibaren kesintisiz ikamet ediyor olmak.

- Kendisine, eşine ve velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı bir konutu olmamak.

- Konut tiplerinden yalnızca birine başvuru yapılabiliyor.