Gazete Vatan Logo

Acı kaybımız

Gazeteci arkadaşımız kalbine yenik düştü!

Milliyet gazetesinin genç sayfa sekreteri Kadir Pastutmaz soğuk algınlığı şikayetiyle gittiği hastanede solunum yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti.

Milliyet Gazetesi’de 12 yıldır çalışan yazıişleri 1. sayfa sekreteri 29 yaşındaki Kadir Pastutmaz’ın 25 gündür gribal enfeksiyon şikayeti bulunuyordu. Çalışma arkadaşlarının ısrarları üzerine önceki gün öğleden sonra ablası ile Avcılar Anadolu Hastanesi’ne giden Pastutmaz’a bazı tetkikler yapıldı.

45 dakika yoğun bakımda

Akciğer filmi çekilen Pastutmaz’ın solunum yetmezliği ve kalbinde büyüme olduğu saptandı. Müşahade altında tutulan Pastutmaz, akşam 21:00 sıralarında fenalaşınca yoğun bakıma alındı. 45 dakika yoğun bakımda kalan Pastutmaz gece saat 23:00 sıralarında ambulansla Florence Nightingale hastanesine kaldırıldı. Doktorlar Pastutmaz’ı burada da yoğun bakıma alarak saat gece 01:15 kadar müdahale etti. Ancak tüm müdahaleler başarısız oldu. Pastutmaz burada hayatını kaybetti.

Hastanede şakalaştı

Kadir’in Milliyet’teki mesai arkadaşları ise bu ani ölüm karşısında büyük şok yaşadı. Pastutmaz’ın 25 gündür gribal enfeksiyon şikayeti bulunduğunu söyleyen arkadaşları, şunları anlattı:

“Hastaneye göndermek için çok ısrar ettik. Israrlarımıza dayanamayıp önceki gün ablasıyla hastaneye gitti. Bizde Kadir’in müşahade altına alındığını duyunca hemen hastaneye gittik. İyi görünüyordu. Sohbet ettik şakalaştık. Yoğun bakıma alındığı haberi gelince tekrar hastaneye gittik ve Florance Nığtıngale hastanesine sevkini gerçekleştirdik. Sonrasında ise kaybettik. Kadir içinde kötülük olmayan herkes tarafından sevilen saygı gören biriydi.”

Haberin Devamı