Gazete Vatan Logo

Acı hatıralarla ülkesine döndü!

Uğradığı bıçaklı saldırıda ağır yaralanmıştı

Acı hatıralarla ülkesine döndü!

Göreme’de bıçaklı saldırıda arkadaşı ölen kendisi de ağır yaralanan Japon turist Hoshie Teramatsu, Sağlık Bakanlığı’na ait ambulans uçakla Tokyo’ya gönderildi.

Nevşehir’in Göreme beldesi Zemi Vadisi’nde 9 Eylül’de uğradığı Fatih U.’nun bıçaklı saldırısında arkadaşı Mai Kuriharaç ölen kendisi de ağır yaralanan 22 yaşındaki Japon turist Hoshie Teramatsu’nun Nevşehir Devlet Hastanesi’ndeki tedavi süreci tamamlandı. Japonya’nın Ankara Büyükelçiliği’nden yetkililerin refakat ettiği Teramatsu, Sağlık Bakanlığınca tahsis edilen ambulans uçakla Tokyo’ya uğurlandı. Nevşehir İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, Teramatsu’nun sağlık durumunun iyiye gittiğini, tedavisinin Japonya’da devam edeceğini söyledi. Teramatsu’yu, ailesinin isteği üzerine ambulans uçakla ülkesine gönderdiklerini ifade eden Ünlübay, hastaya uçaktaki sağlık ekibinin eşlik ettiğini sözlerine ekledi.


Bakan Çelik’ten özel davet

Dün Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Kiyosihi Araki’yi kabul eden Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Göreme’de meydana gelen saldırıdan büyük bir üzüntü duyduğunu söyledi. Olayın iki ülkenin ortak acısı olduğunu ifade eden Çelik “Bu sizin kadar bizim için de büyük bir acı oldu, fevkalade bir üzüntüyle karşıladık. Halkımız Japonlar’ı çok seviyor, Japonlar da ülkemizi çok seviyor. Fakat bu talihsiz olay maalesef hepimizi çok üzdü” dedi. Çelik, yaralı turist Teramatsu’nun iyileştikten sonra özel davetlisi olarak, ailesiyle birlikte Türkiye’de misafir etmek istediğini aktardı.

Büyükelçi: Göreme güvenli

Büyükelçi Araki de, yaşanan olaydan dolayı üzgün ve şaşkın olduğunu aktararak, “Şimdiye kadar Göreme, Kapadokya tarafında çok yere gittim, güvenli bir yer olduğunu biliyordum. Bu yüzden bu olay dolayısıyla şoka girdim açıkçası. Ama hala güvenli olduğuna inanıyorum” dedi.

Haberin Devamı