Gazete Vatan Logo

Acı haberi belediye anonsundan öğrendi

Tuğra’nın ölümünü ailesi belediye hoparlöründen öğrendi

Bursa’da oturan 35 yaşındaki Berna ile 33 yaşındaki Murat Vanlıoğlu çifti, 8 yaşındaki çocukları Tuğra’yı da yanlarına alarak bayram tatili için Avşa adasına gitti. Bayram sabahı ailesiyle birlikte kahvaltı yapan küçük Tuğra daha sonra anne ve babasının elini öperek oynamak için sokağa çıktı. İddiaya göre, ehliyeti olmayan kadın sürücü 29 yaşındaki S.T. yönetimindeki otomobil bisikletiyle sokakta gezen Tuğra’ya çarptı. Kaza ardından linç edilmekten korktuklarını öne süren sürücü S.T. ve arkadaşı P.B. otomobili kaza yerinde bırakarak uzaklaştı.

Ambulans gelmedi

Uzun bir süre ambulans bekleyen Tuğra Vanlıoğlu yapılan müdahalelere rağmen öldü. Kazadan habersiz olan Vanlıoğlu ailesi yaklaşık 2.5 saat boyunca komşularıyla birlikte oğlunu aramaya başladı. Belediye binasında bulunan hoparlörden 5-6 yaşlarında elbisesinin üzerinde ’Tuğra’ yazılı olan bir çocuğunun jandarmada olduğunu duyan aile kayıp olduğunu zannettikleri çocuklarını almak için jandarma karakoluna gitti. Karakolda sakinleştirilmeye çalışan aile kısa bir süre sonra çocuklarının ölüm haberini aldı. Bayram sabahı oğlunun elini öperek sokağa çıktığını söyleyen anne Berna Vanlıoğlu, “Son öpüşüymüş. Avşa Adası’nda kaldığımız apartın araç girmeyen bahçesi var. Oğlumuz rahat gezsin diye oraya gitmiştik zaten. On dakikada bir onu kontrol ediyorduk. Bir arkadaşının peşine takılıp arka sokağa çıkmış. 10 dakika çocuğumuz göremedik zaten ve panik olduk.

Ehliyetsiz sürücü

Çevredeki herkesle birlikte aradık. Sonrasında belediye anonsu duyduk. Jandarmaya gittik. Bize orada çocuğunuz sağlık ocağında tedavi altında denildi. Sağlık ocağında kimseyi bulamadık. En son bizim çığlıklarımıza dayanamadılar ve oğlumun cenazesinin camide olduğunu söylediler. Sürücüye ve yanındaki arkadaşına “Sizi burada linç ederler” denmiş ve onlar da olay yerinden kaçarak benim çocuğumu orada kanlar içerisinde bırakmışlar. Hiç kimse müdahale etmemiş. Doktor ve ambulans gelmemiş. Oğlum vefat etmeden 5 dakika önce doktor oraya gelmiş. Belki şu an hayatta olurdu. Oğlum orada inleye inleye ölmüş.”

Yaşadığı acının çok büyük olduğunu ifade eden Berna Vanlıoğlu, sözlerine şöyle devam etti;

“Sürücünün ehliyeti yokmuş. Üstelik kolu da sargılıymış. Sürücü ve arkadaşı oradan kaçtıktan sonra jandarmaya teslim olmuş. Bu olay Salı günü oldu. Ertesi gün ikisi de serbest kalmış. Adalet yerini bulana kadar bu olayın peşindeyiz. Bunu da böyle bilsinler.”

Kazanın ardından otomobilin hız göstergesindeki ibrenin 100 kilometrede takılı kaldığı öne sürüldü.

Haberin Devamı