Gazete Vatan Logo

Acı haber Çukurca'dan geldi!

Hakkari Çukurca'da iki karakola eş zamanlı ateş açıldı: 3 asker şehit

Hakkari'nin Çukurca İlçesi’ndeki Işıklı ile Karataş Jandarma Karakolu’nun yanı sıra Gezgintepe Üs Bölgesi’ne bir grup PKK’lının düzenlediği saldırılarda 3 asker şehit düştü. Saldıran terörist gruptaki 3 PKK’lı öldürüldü. Kazan Vadisi’nde iki gün önce Tankçı Üsteğmen Aykut Köroğlu’nun şehit düştüğü çatışmada yaralanan Uzman Çavuş Fırat Yıldırım da tedavi gördüğü hastanede kurtarılamayarak şehit oldu.

Kuzey Irak sınırında bulunan Çukurca İlçesi’ndeki Işıklı ve Karataş Jandarma Karakol Komutanlığı ile Gezgintepe üs bölgesine dün akşam saatlerinde PKK’lı gruplar tarafından uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla eş zamanlı saldırı düzenlendi. Güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmalarda gece geç saatlere kadar sürdü. Hakkari Dağ Komando Tugay Komutanlığı'ndan kalkan helikopterler de çatışma bölgesine sevk edilirken, çatışmada Tankçı er 21 yaşındaki Bülent Yalçın, Uzman Çavuş Fevzi Algönül ile kimliği öğrenilemeyen 1 asker şehit düştü, 1 asker de yaralandı. Hakkari Valiliği, çatışmalarda 3 PKK’lının ölü ele geçirildiğini, operasyonların devam ettiğini açıkladı.

YARALI ASKER ŞEHİT OLDU

Bu arada pazartesi günü Çukurca İlçesi'ndeki Kazan Vadisi'nde bir grup PKK'lının tespit edilmesini üzerine yapılan operasyonda çıkan çatışmada şehit düşen ve dün toprağa verilen Tankçı Üsteğmen Aykut Köroğlu’nun ardından, yaralı 4 askerden Antalya nüfusuna kayıtlı Uzman Çavuş Fırat Yıldırım da tedavi gördüğü hastanede kurtarılamayarak şehit oldu.



ÖZEL BİRLİKLER KATILIYOR

Sıcak çatışmaların ardından dün operasyonların yoğun olarak sürdüğü Kazan Vadisi’nde bu sabah saatlerinde de çatışma çıktı. Bir grup PKK’lının bulunduğu yerin tespit edilmesi ardından Jandarma Özel Harekat ile Kayseri ile Bolu Komando Tugayları’ndan gelen özel birliklerin katıldığı çatışmalarda şu ana kadar 6 PKK’lı öldürüldüğü belirtildi. Şiddetli çatışmaların sürdüğü bölgeye, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’ndan da peş peşe giden helikopterlerin olduğu gözlendi. Aynı saatlerde Hakkari kent merkezindeki Fatih Kışlası’nda da da helikopter ve ambulans hareketliliği belirtildi.

UZMAN ÇAVUŞ ŞEHİT OLDU

Çukurca’da dün saat 22.00 sıralarında bir grup terörist, Çukurca İlçesi’ne 15 kilometre uzaklıkta bulunan Karataş Jandarma Karakolu ile ilçenin Irak sınırındaki Darsinki Tepesi’ndeki askeri birliklere eş zamanlı saldırı düzenlendi. Bu saldırılar sırasında da Uzman Çavuş Fevzi Algönül’ün şehit olduğu kaydedildi. Çukurca bölgesindeki operasyon ve çatışmalarla ilgili yetkililer henüz açıklama yapmadı.

DAĞLICA BÖLGESİNDE 7 AYRI NOKTADA 400 KİLO PATLAYICI

Hakkari Valiliği bölücü terör örgütü mensuplarına karşı Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde devam eden operasyonlar sırasında 7 farklı noktada PKK’lılar tarafından yerleştirilen 400 kilogram tuzaklanmış el yapımı patlayıcı bulunduğunu açıkladı.

Valiliğin yazılı açıklamasında 1 teröristin yakalandığı belirtilerek şöyle denildi:

"İlimiz Çukurca ilçesi Işıklı ve Gezgintepe üs bölgelerine bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan saldırı sonucunda 3 askerimiz şehit olmuş, 1 askerimiz yaralanmıştır. Bölgede operasyonlar devam etmekte olup, 3 terörist silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirilmiştir. Bölücü terör örgütü mensuplarına karşı Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde devam eden operasyonlarda arazi araması yapan birliklerce; 1 terörist sağ olarak yakalanmış, 5 adet tüfek ele geçirilmiş ve 7 farklı noktada bölücü terör örgütü mensuplarınca yerleştirilmiş toplam 400 kg tuzaklanmış el yapımı patlayıcı bulunmuştur. Hakkari’de terörü önleyici faaliyetlere hassasiyetle devam edilmektedir. Aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralımıza acil şifalar, ailelerine ve milletimize sabır dileriz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

BAŞKALE’DE ASKERİ KONVOYA MAYINLI TUZAK: 2 ASKER YARALI

VAN’ın Başkale İlçesi’ne bağlı Esenyamaç Köyü yakınlarında, askeri konvoyun geçişi sırasında PKK’lı teröristler tarafından daha önceden yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 2 asker yaralandı. Kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı.

Başkale’den Yeşilbulak Karakolu’na giden askeri konvoya öğlen saatlerinde bombalı saldırı düzenlendi. Esenyamaç Köyü yakınlarında konvoyun geçişi sırasında, teröristlerce daha önceden yola döşenen patlayıcı, uzaktan kumandayla patlatıldı.

Patlamada, araçta bulunan Uzman Çavuş ile 1 er yaralandı. Bombalı tuzağı kuran PKK’lıların yakalanması için bölgede hava destekli operasyon başlatılırken, yaralı 2 asker ise helikopterle Van’a sevk edildi.

KUZENİNDEN 15 YIL SONRA ŞEHİT DÜŞTÜ

HAKKARİ’nin Çukurca ilçesinde PKK’lı teröristler tarafından iki karakola eş zamanlı ateş açılması sonucu çıkan çatışmada şehit düşen Sinanpaşalı Tankçı Uzman Çavuş 26 yaşındaki Fevzi Algönül’ün evine şehit acısı düştü. Algönül’ün dayısının oğlu Veysel Tekeli’nin de 1997 yılında Şırnak’ta teröristlerle girilen çatışmada şehit düştüğü öğrenildi.

Uzman Çavuş Fevzi Algönül’ün şehit haberi, Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa İlçesi’ndeki baba evine ulaştı. Şehidin evinin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asılırken, yakınları ve vatandaşlar taziye için eve geldi. Şehit Algönül’ün babası Kudret Algönül, annesi Nurten Algönül ve ağabeyi Ömer Algönül, şehit haberi üzerine gözyaşlarına boğuldu.

KUZENİ DE 15 YIL ÖNCE ŞEHİT DÜŞMÜŞ

Memleketi Sinanpaşa’ya son olarak 10 gün önce ailesinin yanına izne gelen iki yıllık Uzman Çavuş Algönül’ün dayısının oğlu Veysel Tekeli’nin de 1997 yılında Şırnak’ta teröristlerle girilen çatışmada şehit düştüğü öğrenildi.

VALİ ŞEHİT EVİNDE

Şehit evini ziyaret eden Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Ak Parti’li Burhanettin Çoban, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Okçin Akşit aileye taziye ziyaretinde bulundu. Terörün son bulması için güvenlik güçlerinin var güçleriyle çalıştığını söyleyen Balkanlıoğlu, "Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın. Ateş düştüğü yeri yakıyor" dedi.

ANTALYA’YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

HAKKARİ Çukurca’daki Kazan Vadisi’nde önceki gün çıkan ve Üsteğmen Aykut Köroğlu’nun şehit düştüğü çatışmada yaralanan 23 yaşındaki Uzman Çavuş Fırat Yıldırım, bu sabaha karşı şehit oldu.

Uzman Çavuş Fırat Yıldırım’ın Antalya’nın Kepez İlçesi’nde oturan ailesine acı haberi, Merkez Komutanlığı’ndan gelen Albay, sağlık ekibi eşliğinde verdi. Oğlunun şehit olduğu haberini alan anne Selma Yıldırım, fenalaştı. Kalbinden rahatsız olan Selma Yıldırım, olay yerindeki sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye götürüldü.

Şehit Uzman Çavuş Fırat Yıldırım’ın eşi Gülistan Sevgi Yıldırım ise acı haberi Hatay’ın İskenderun İlçesi’nde aldı. Gülistan Sevgi Yıldırım, eşinin şehit haberi üzerine 2 yaşındaki kızı Sudenur ile birlikte Antalya’ya gelmek için yola çıktı.

Şehit Uzman Çavuş’un babasının 18 yıl önce trafik kazasında yaşamını yitirdiği belirtildi. Şehit Fırat Yıldırım’ın cenazesinin bugün saat 17.00 sıralarında Antalya’ya getirileceği, yarın öğle namazının ardından toprağa verileceği kaydedildi.

SİNOP’TA ŞEHİT ACISI

HAKKARİ’nin Çukurca İlçesi’nde çıkan çatışmada Tankçı eri 21 yaşındaki Bülent Yalçın’ın şehit düştüğü haberi, memleketi Sinop’a ulaştı. Haberi alan ailesi fenalık geçirdi.

Dün akşam Hakkari’nin Çukurca ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Tankçı Eri Bülent Yalçın’ın acı haberi bugün Sinop’ta yaşayan ailesine verildi. Haberi alan anne Nevin Yalçın ile baba Murat Yalçın sinir krizi geçirdi. Gözyaşlarına boğulan aileyi yakınları sakinleştirmeye çalıştı. 5 aylık asker olan şehit Bülent Yalçın’ın anne ve babasının bir süre önce ayrıldığı bu nedenle de şehidin Ayancık İlçesi’nde halasının yanında yaşadığı belirtildi.

Askere gitmeden önce bir bilgisayarcının yanında çalışan şehit Bülent Yalçın’ın aynı zamanda Birinci Amatör Kümede mücadele eden Ayancık Belediyspor’da defans oyuncusu olduğu belirtildi. Haberi alan takım arkadaşları da büyük bir üzüntüye boğuldu.

DİYARBAKIR’DA EYLEM HAZIRLIĞINDAKİ 4 PKKLI YAKALANDI

DİYARBAKIR’da silahlı eylem hazırlığında oldukları belirlenen 4 PKK’lı terörist, polisin düzenlediği operasyonla yakalandı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri ortak yaptıkları çalışmada, örgütün dağ kadrosundan 4 PKK’lı teröristin polis ve askerlere yönelik silahlı ve vatandaş ile devleti karşı karşıya getirecek provokatif eylemler yapmak üzere kent merkezine geldiğini belirledi. Polis, PKK’lıların bulunduğunu belirlediği adreslere baskın düzenledi. Baskınlarda eylem hazırlığında olduğu belirtilen 4 PKK’lı yakalandı. Yaklanan PKK’lıların sorguları sürdürülüyor.

Haberin Devamı