Gazete Vatan Logo

Acer Aspire V5 - İnceleme

Dokunmatik Windows 8 bilgisayar almanın tam zamanı!

Uzun bekleyişin ardından sonunda gelen Windows 8 için bilgisayar üreticileri yerlerini aldı, şimdi sıra sizde. Acer''dan 700$ civarında satışa sunulan dokunmatik cihaz, Acer Aspire V5 Windows 8 örneklerinden biri. Bilgisayar seçimi her zaman zordur, en iyi diyebileceğiniz seçenekler çoktur. Bazen aradığınızı aynı bilgisayarda bulamazsınız.

Acer Aspire V5 dokunmatik Windows 8 bilgisayarının özelliklerini merak ediyorsanız, doğru yerdesiniz. Öncelikle dokunmatik cihazlardan bahsetmek istiyorum, akıllı telefon piyasasında dokunmatik kavramının oturması zaman aldı. iPhone dışındaki telefonlarda dokunmatik özellik çok stabil değildi.

Dokunmatik bir bilgisayar alacağınızda da bu endişeyi taşımanız normal. Windows 7 ile üretilen bir kaç dokunmatik bilgisayarda da tecrübe ettiğim kadarıyla dokunmatik bilgisayarların özellikle hassasiyeti iyi olmadığı sürece dokunmatik olmasının bir anlamı olmuyor.

Acer Aspire V5 modelini hep birlikte inceleyelim. Öncelikle tasarım olarak Acer''ın klasik konseptini içermesinin yanında zarif bir bilgisayar olarak karşımıza çıkıyor. Orta derece konfigürasyon ve dokunmatik ekranıyla oldukça makul bir fiyatta geliyor.

Dezavantajları arasında da plastik yapısı bulunuyor. Ayrıca zayıf batarya ömrü de hayal kırıklığına uğratan noktalar arasında. Tabi ki bu noktada şöyle bir gerçek var, Windows 8 kullandıysanız bu yeni işletim sisteminin dokunmatik sistemler düşünülerek tasarlandığını göreceksiniz. Windows 8 yeni neslin dokunmatiklerden oluşacağı öngörüsüyle gelmiş görünüyor.

Haberin Devamı

Acer Aspire V5 ince, 15 inç ekranlı, oturaklı bir tasarıma sahip ve uygun fiyatlı bir cihaz. Üst modelleri olan Acer Aspire S7 ve Lenovo IdeaPad Yoga''ya göre bazı açılardan eksik. Dokunmatik özellikleri açısından bu modellerin gölgesinde kalıyor diyebiliriz.

Core i5 işlemci, 4 GB RAM ve 500 GB hard disk kapasiteli bilgisayar, 729$''dan satışa sunuluyor. Windows 8 kullanımınız için daha iyi bir bilgisayar arıyorsanız V5 sizin için iyi bir seçenek olmayabilir, ancak fiyat konusuna önem veriyorsanız kesinlikle gözden kaçırılmaması gereken bir cihaz diyebiliriz.

Plastik yapıda olması kalitesinde eksiklik hissettirse de özellikleri bakımından iyi görünüyor. 1366x768 piksel çözünürlük, 15 inç ekran boyutu, 3.5 saat batarya bulunuyor. Orta dereceli laptoplar kategorisinde değerlendirilen V5 1.7 GHz Intel Core i5-3317M işlemci ile çalışıyor. Intel HM77 çip seti ve Intel HD400 grafikleriyle çalışıyor.

Haberin Devamı

15.0x9.9 inç ölçülerinde, 1 inç inceliğinde ve 5.4/6.0 pounds ağırlığında geliyor. Klavye ve Touchpad geniş bir tabaka üzerinde olduğundan kullanımı rahat olacaktır. Yan kısımlarda bulunan HDMI (VGA) ile büyük ekranlara bağlanabiliyor. Ses sitemi Stereo hoparlörlerle sağlanıyor ve 3.5 mm standart kulaklık girişi yer alıyor.

1 adet USB 3.0, 2 adet USB 2.0 ve SD kart girişi varç Ethernek, Wi-Fi, Bluetooth, DVD yazıcı da genel özellikleri arasında. 1.7 GHz Core-i5 işlemci günlük kullanımlar için işlevseldir. 4000 grafikler oyun, film ve videolarda iyi deneyim sunar. 1366x768 ekran çözünürlük klasik orta derece laptop ölçülerini yansıtıyor.

Yapılan testlerde batarya 3 saat 44 dakika kullanım sunuyor. Bataryanın az olması laptoplarda büyük sorun olmasa da yine de hayal kırıklığını olduğu söylenebilir. Acer Aspire V5''in yanında Toshiba Portege Z935-P300, Sony Vaio T13, Acer Aspire M5-481PT ve HP Envy 4-1102 modellerini de inceleyebilirsiniz.



Lenovo IdeaPad Yoga 13Toshiba Satellite U845-S430HP Pavilion M6

KAYNAK : Teknolojioku.com - Acer Aspire V5 - İnceleme

Haberin Devamı