Gazete Vatan Logo

Acemi kasaplar bu bayramda da kendilerini kestiler

Kurban Bayramı öncesi yapılan bilinçlendirme kampanyalarına ve alınan onca önleme rağmen, 'acemi kasap kendini kesti' haberleri bu bayramda da ajanslara düşmeye başladı. İlk haber Kayseri’den geldi. Kurban keserken kendilerini yaralayan vatandaşlar hastaneye akın ederken, kolunu kesen bir kişi ise ’Kasap değilim, trafik kazası’ diyerek acemi kasaplığını saklamak istedi.

Acemi kasaplar bu bayramda da kendilerini kestiler

Kayseri’de Kurban Bayramı’nın 1’inci gününde bayram namazının ardından vatandaşlar kurbanlarını kesmeye başladı. Kurbanlarını keserken yanlışlıkla kendilerini yaralayan vatandaşlarda, hastaneye akın etti.


Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Kayseri Şehir Hastanesi'ne gelen acemi kasaplar, buradaki tedavilerinin ardından taburcu oldu.

'KASAP DEĞİLİM, TRAFİK KAZASI'

Kurban keserken kolunu kesen bir vatandaşta, basın mensuplarını görünce ’Kasap değilim, trafik kazası’ diyerek acemi kasaplığını gizlemek istedi.

ADANA

Adana'da Kurban Bayramının ilk günü kurban kesmek isterken kendini yaralayan acemi kasaplar hastanelere akın ederken, 11 yaşındaki bir çocuğun da ayağını keserek yaralanması dikkat çekti.

SAKARYA

Sakarya'da kurban kestiği esnada yaralanan Sedat Maden adlı kurbanzede, "Normalde televizyonlardan izliyoruz komiğimize gidiyordu, gerçekten feci bir durummuş" dedi.

SAMSUN

Samsun'da Kurban kesimi sürerken bazı vatandaşlar kazayla kendilerini elleri ve bacaklarının çeşitli yerlerinden yaraladı. Yakınları tarafından hastanelere kaldırılan acemi kasapların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Haberin Devamı


KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş'ta kurbanlık keserken kendilerini kesenler hastanenin yolunu tuttu. Acemi kasaplar bundan sonra işi uzmanına bırakacaklarını söyledi