Gazete Vatan Logo

Aceleci halk otobüsü şoförü Suna Hanım’ı ölüme götürdü

Taraf gazetesi ekonomi şefi Eylem Düzyol’un annesi Suna Hanım, acele eden halk otobüsü şoförünün kurbanı oldu. Bir bacağı kapıda sıkışan kadın 40 saatlik ihmaller zinciri sonucu öldü...

Üsküdar Çengelköy’de geçen cumartesi günü yaşanan olayda, Taraf gazetesi ekonomi şefi Eylem Düzyol’un 65 yaşındaki annesi Suna Düzyol, kızı Emel ve torunuyla beraber Çengelköy ’de vefat eden bir yakınına taziye ziyaretine gidiyordu. Üsküdar’dan 14 R hattında çalışan halk otobüsüne binen anne kız, Altınköy’de inmek için düğmeye bastılar. Duran otobüsten önce Suna Düzyol’un kızı Emel ile 5 yaşındaki torunu indi. Bir bacağında platin takılı olan Suna Düzyol, otobüsten inmek için hamle yaparak bir bacağını atmıştı ki birden otobüs hareket etti. Bir bacağı otobüsün kapısında sıkışan diğer bacağı ise yerde kalan kadının yardımına kızı yetişti. O sırada durakta bulunan bir doktor da Düzyol’a müdahalede bulundu. Hemen ambulansla Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Düzyol’un bir bacağının ve kolunun kırıldığı anlaşıldı. Kolu ve bacağı alçıya alınan Suna Hanım konuşuyordu. Ailesi bilinci yerinde olan annelerinin kazayı ucuz atlattığı için sevinçliydi.

Birden fenalaştı

Düzyol o geceyi hastanede geçirdi, doktorlar her şeyin yoluna gitmesi halinde pazartesi taburcu edilebileceğini söyledi ancak pazar günü saat 15.30 sıralarında Düzyol aniden fenalaştı. Bir hemşire aileye “Anneniz bitkisel hayata girdi” diye söyledi. Oysa herşey normaldi. Tansiyon ve şeker rahatsızlığı bulunan Suna Düzyol ’a ilk müdahale yattığı hastanede yapıldı. Duran kalbi yapılan müdahale ile tekrar çalıştırıldı. Ancak herşey bundan sonra başladı. Düzyol’un tedavi gördüğü hastane 2002 yılında hizmete açılmasına, son derece modern bir hastane olmasına rağmen tam teşekküllü bir yoğun bakım ünitesi ve solunum cihazı yoktu.

Yoldaki engeller bitmedi

Bu gelişme üzerine Suna Düzyol’un başka bir hastaneye sevk edilmesi gerekti ancak günlerden pazardı ve birçok yere ulaşmak çok zor oldu. Yoğun bakım servisi olan hastaneler bile hastayı kabul etmek istemedi. Ailenin uzun çabaları sonucu Bahçelievler’de bulunan Medicana Hastanesi kabul etti. Nakil için tam teşekküllü bir ambulans gerekiyordu. Yaklaşık dört saat süren çabaların ardından VIP Ambulans Şirketi’nden sağlanan ambulans geldiğinde saatler 19.30 ’u gösteriyordu.

Ambulansın lastikleri patladı

Ambulans şoförü hastaneden 100 metre ayrıldıktan sonra girdiği ters yolda bulunan kapan nedeniyle iki lastiğini birden patlattı. Tam teşekküllü ambulansın içinde Suna Düzyol beklenirken yeni bir ambulans talep edildi. Tam teşekküllü ambulansın patlayan tekerlerini onaracak aparat araçta yoktu. Diğer ambulans beklenirken lastikçi bulunarak ambulansın lastikleri tamir edildi. Böylece burada da 50 dakikadan fazla zaman kaybı oldu. Ambulans, Bahçelievler ’de bulunan Medicana Hastanesi’ne vardığında saatler 21.30’u geçiyordu. Bu kadar zaman kaybından sonra hastanenin yoğun bakımına alınan Suna Düzyol’un nabzı oldukça düşüktü. Hastane görevlileri annelerinin iyileşmesi için dua eden çocuklarına hastanın çok geç getirildiğini bildirdi. Suna Düzyol, kazadan 40 saat sonra ertesi gün sabaha karşı 05.00 sularında tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Şoför serbest

Kazadan sonra kaçan halk otobüsü şoförü Ramazan Çakır ise polise giderek teslim oldu ancak Çakır, Suna Düzyol’un yaralı olması nedeniyle emniyetten serbest bırakıldı.

Haberin Devamı