Gazete Vatan Logo

Abonede ve kâr marjında rekor

Türk Telekom abone kazanımında son 10 yılın rekorunu kırdı. Yarıyıl bilançosunu açıklayan Türk Telekom’un, güçlü gelir ve kâr marjına karşılık kur zararı yazması dikkat çekti.

Abonede ve kâr marjında rekor

Türk Telekom, ilk 6 ayda yeni abone kazanımında son 10 yılın rekorunu kırdı. 2018’in ilk 6 ayında

1.9 milyon net yeni abone kazanarak son 10 yılın en iyi ilk 6 ay performansını gösteren Türk Telekom, 30 Haziran 2018 itibarıyla toplam abone sayısını 43.5 milyona yükseltti.

FAVÖK marjı % 41

Türk Telekom, 2018’in ilk 6 ayında yüzde 9.4’lük yıllık büyüme ile 9.6 milyar TL gelir elde etti. Faaliyet kârında da oldukça başarılı bir performans ortaya koyan Türk Telekom, son 10 yılın ilk yarı dönemlerine göre FAVÖK marjında (Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kâr), rekor artış elde etti. Türk Telekom’un FAVÖK’ü 2018’in ilk 6 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 21.6 artışla 3.9 milyar TL’ye yükseldi. FAVÖK marjı da geçen yılın ilk 6 ayına göre rekor 4.1 puan yıllık iyileşme ile yüzde 41’e ulaştı.

Kazanç kura teslim

Türk Lirası’nın dolar ve euro karşısında yılın ilk yarısında yaşadığı değer kaybı finansal sonuçlara etki ederek Türk Telekom’un güçlü gelir büyümesi ve faaliyet kârı artışlarına karşın yılın ilk

Haberin Devamı

6 ayında 832 milyon TL zarar açıklamasına neden oldu. Ancak, döviz kurlarındaki değişimin etkisi arındırıldığında Türk Telekom’un net karı yılın ilk 6 ayında geçen senenin aynı dönemine göre oldukça güçlü bir şekilde yüzde 25 artışla 1.4 milyar TL olarak gerçekleşti.

Paul Doany: Güçlü yarıyıl
Türk Telekom CEO’su Dr. Paul Doany: “İkinci çeyrekte gösterdiğimiz güçlü performans ve tüm iş kollarındaki operasyonlarımızın başarısı ile tüm paydaşlarımız için daha fazla değer yaratmayı başardık. Bu sonuçlar, stratejik girişimlerimizi uygulamaya geçirdiğimizde ne denli güçlü olduğumuzu gösteriyor. Güçlü bir ilk yarıyla ve işimizdeki fevkalade ivme ile yılın kalan yarısı için de iyimseriz” dedi.
Türkiye’nin dijital dönüşümünü hızlandırmak adına ikinci çeyrekte de pek çok yatırım ve projeyi başarıyla hayata geçirdiklerini aktaran Doany, “Yatırımlarımızı geçen yılın ilk yarısına göre yüzda 50 artırdık” diye konuştu.