Gazete Vatan Logo
Magazin Abdi İpekçi bana uğur getirecek

Abdi İpekçi bana uğur getirecek

Yunanistan'ın Tarkan'ı Sakis Rouvas "Shake it" (salla) şarkısıyla 15 Mayıs'taki Eurovision'un en güçlü adaylarından biri olarak görülüyor

Yunanistan'ın Tarkan'ı Sakis Rouvas "Shake it" (salla) şarkısıyla 15 Mayıs'taki Eurovision'un en güçlü adaylarından biri olarak görülüyor. 1997'de Abdi ipekçi Dostluk ve Barış ödülüne layık görülen Sakis, Kıbrıs'a gidip Yeşil Hafta Burak Kut'la birlikte konser vermişti. Bu nedenle ödül alan şarkıcı yarışmanın Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapılmasını hoş bir rastlantı olarak değerlendiriyor ve bu rastlantının şans getireceğine inanıyor. Sakis "Müzik bizi bölemez, bir araya getirir. Barışa, dostluğa evet" diyor.

Avusturya'dan itiraz
Avusturya devlet televizyonunun yaptığı Eurovision seçmelerinde 2'inci olan 'Waterloo und Robinson' grubu, ülkeyi temsil edecek 'Tie Break' grubunun yarışmadan çekilmesini talep etti. Grup, Tie Break'in "Du Bist" parçasının Avrupa Yayın Birliği (EBU) kurallarına göre 8 saniye uzun olduğunu ileri sürdü ve mahkemeye başvurdu.

İsrail'e koruma ordusu
Provalar sırasında İsrail grubu için alınan geniş güvenlik önlemleri dikkat çekti. İsrailli şarkıcı David D'or'u 32 kişilik bir güvenlik ekibi korudu. Sanatçının menajeri güvenlik önlemleri için, "Dünya çıldırmış durumda. Bu nedenle biz de özel güvenlik ihtiyacı duyduk" dedi.




Sahnede evlenme teklifi
Litvanya'yı temsil eden Linas ve Simona, aynı zamanda büyük aşk yaşıyor. Linas, sevgilisine final gecesi şarkılarını seslendirdikten sonra sahnede evlenme teklif etmeyi planlıyor.

Haberin Devamı